(FOTO) Uručena javna priznanja Grada Križevaca, donosimo popis dobitnika

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović i gradonačelnik Mario Rajn u petak, 30. listopada održali su svečani prijem za dobitnike javnih priznanja Grada Križevaca. Ova priznanja inače se dodjeljuju u sklopu svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Križevaca koja se održava povodom Dana grada Križevaca, no ove je godine ista bila otkazana zbog bolesti COVID-19.

Mnogo puta ističem kako uz svu infrastrukturu koju gradimo, ceste, kanalizaciju, životni standard koji treba podizati, duh grada su upravo građani. Sve ono dobro što grad ima, što prezentira, što nastojimo našim gostima kojima dolaze i kako se nastojimo prezentirati pred drugim gradovima upravo su postignuća koja vi danas prezentirate i za koja primate zaslužena priznanja,“ istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn na početku svečanosti dodavši kako je ovaj svečani prijem održan u minimalnom broju od dozvoljenih 15 uzvanika.

„Nadali smo se od travnja da ćemo se uspjeti sastati, no okolnosti su takve da situacija s bolesti COVID-19 ide sve gore i gore, a nećemo dopustiti da godina prođe i da ne primite vaša priznanja,“ objasnio je gradonačelnik Rajn i uputio iskrene čestitke svim dobitnicima priznanja.

Čestitkama se pridružio predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović istaknuvši: „Šest mjeseci nakon što smo trebali proslaviti Dan grada i 768. rođendan naših Križevaca i dodijeliti vam nagrade i priznanja koja ste svakako zaslužili, vjerujte da se osjećaji dosta miješaju. Žalosti činjenica što nismo mogli u travnju na dostojanstveniji i svečaniji način podijeliti vam nagrade i priznanja koja apsolutno svatko od vas svojim radom, trudom i angažmanom zaslužuje. Ipak, sretan sam i ponosan što smo se večeras ovako okupili mada i u ovako malom, ali dozvoljenom broju i pod maskama u konačnici.

Predsjednik Gradskog vijeća ujedno je pozvao dobitnike priznanja da i dalje ovako uporno rade i na taj način motiviraju ostale sugrađane.


Ove godine, dobitnik nagrade za životno djelo je predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić za izniman doprinos i dugogodišnji rad u području razvoja socijalnih usluga i unapređenja društvenog položaja osoba s invaliditetom, kao i iznimne aktivnosti na poboljšanju kvalitete njihova življenja.

Plakete Grada Križevaca dodijeljene su Ivanu Mužiću za dugogodišnji predan rad na promicanju i unapređenju dobrovoljnog vatrogastva križevačkog kraja, Borislavu Palčiću za dugogodišnji volonterski rad i brigu o Križevačkom dječjem odmaralištu na Pagu te posthumno Darku Konficu za ukupni doprinos u obrambenim pripremama na području Križevaca, ratnom djelovanju na prvoj crti bojišnice te iskazanom domoljublju i nesebičnošću u teškim trenutcima Domovinskog rata.

Priznanja Grada Križevaca uručena su Lovačkom društvu „Vepar“ iz Carevdara uz 70. obljetnicu uspješnog djelovanja na očuvanju prirode, biološke raznolikosti i razvoju sredine u kojoj djeluju, Lovačkom društvu „Golub“ iz Velikog Potočeca uz 70 godina kontinuiranog rada na očuvanju prirode, biološke raznolikosti i razvoju sredine u kojoj djeluju, Stolnoteniskom klubu „Križevci“ za doprinos u promociji i razvoju stolnog tenisa u Križevcima te Igoru Kudeljnjaku za izniman doprinos promociji Križevaca u Hrvatskoj i svijetu te predan rad u području glazbe i glazbene pedagogije.

Zahvalnice gradonačelnika uručene su Katedralnom pjevačkom zboru Križevci u povodu desete obljetnice djelovanja i Osnovnoj školi Ljudevita Modeca Križevci za pripremu i izvedbu glazbeno-plesne bajke „Orašar“ prema djelu Petra Iljiča Čajkovskog.

U ime svih nagrađenih zahvalu na dodijeljenim priznanjima uputio je predsjednik Udruge osoba osoba s invaliditetom Križevci, dobitnik nagrade za životno djelo ,Petar Gatarić: „Naš trud ste prepoznali, o njemu progovorili i priznali. Prepoznali smo da je grad uočio plodove koji su rezultat našeg životnog odricanja, ljubavi i disciplini. Bez toga ne bi mogli ostvariti ovakve rezultate. Hvala vam još jednom.“
Svečanom prijemu prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za pravne i opće poslove Sandra Vuketić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.