Na Strossmayerovom trgu pogledajte izložene tikve nastale u sklopu Tikvijade

U organizaciji Gornjegradskog dobrotvornog i kulturnog društva „Lipa“ i uz potporu Grada Križevaca organizirana je tradicionalna, 18-ta po redu Tikvijada Magde Lugomer Herucine, no ove godine u online izdanju zbog bolesti COVID-19.

Građani su putem Facebook stranice Društva „Lipa“ objavljivali fotografije svojih tikvi, a one s najviše oznaka „sviđa mi se“ dobile su kolajnu Magde Lugomer Herucine u čiju se čast održava ova manifestacija. Podjela kolajni održana je jučer na Strossmayerovom trgu, a u natjecanju je pobijedio Dječji vrtić Križevci, drugo mjesto je pripalo Dječjem vrtiću „Zraka sunca“, dok je treće mjesto pripalo Jani Špoljarić.

Okupljene sudionike Tikvijade je uvodno pozdravio Ottone Novosel – Franz koji je predstavio nekoliko povijesnih činjenica o Magdi Lugomer Herucini koja je nepravedno bila optužena da je vještica, a carica Marija Terezija spasila ju je od tragične sudbine. Okupljene je pozdravio i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško koji je zahvalio Društvu „Lipa“ na organizaciji ove manifestacije već 18-tu godinu za redom te ravnateljima i odgajateljicama koje su animirale djecu na ukrašavanje tikvi.

Osim online natjecanja, građani su mogli sudjelovati i u Izložbi urešenih tikvi u sklopu koje su u paviljonu na Strossmayerovom trgu izložene tikve. Prema ocjenama Komisije, u Izložbi urešenih tikvi, najljepšu tikvu imala je Udruga „Maslačak“ Križevci. Izložbu urešenih tikvi možete razgledati tijekom današnjeg dana, poštujući socijalnu distancu i pridržavajući se epidemioloških mjera.

Ottone Novosel Franz uputio je zahvalu svima na sudjelovanju te istaknuo kako se nada da će druge godine u normalnijim uvjetima moći organizirati i prvu bućijadu s obzirom da su ove godine u sklopu Tikvijade zaprimili 30-tak recepta za izradu jela od buće.

Vezano

Komentari su zatvoreni.