Književnom tribinom Marija Kovača večeras se otvara 19. Culture Shock Festival

Mario Kovač na predstavljanju svoje knjige poezije u Galeriji K2 u Križevcima 27. svibnja 2020. (foto R.Matić)

Nakon zbornika radova „Mačkozbornik“ i biografske knjige „Mance – tajna starog hrasta“, „Monogatare+“ je treća knjiga Marija Kovača u 2023. godini. Prve su dvije koautorske, a ovo je samostalna autorova, druga po redu zbirka kratkih priča, nakon „Baršunastog podzemlja“ objavljenog daleke 2001. Godine. Što sve i kako proživljavaju njegovi antijunaci, što su monogatare i čemu + u naslovu, saznajte večeras u 19 sati na književnoj tribini kojom se otvara 19. Culture Shock Festival u organizaciji križevačke udruge P.O.I.N.T. Tribina „Monogatare+“ se održava na krovnoj terasi Kozmološkog centra u Križevcima, Trg sv. Florijana 16, a moderirat će je Ivan Markota iz udruge P.O.I.N.T.

Mario Kovač na predstavljanju svoje knjige poezije u Galeriji K2 u Križevcima 27. svibnja 2020. (foto R.Matić)
Mario Kovač na predstavljanju svoje knjige poezije u Galeriji K2 u Križevcima 27. svibnja 2020. (foto R.Matić)

Dr. sc. Mario Kovač je još izdao dvije zbirke poezije i nekoliko knjiga esejističkog profila, a posljednjih četvrt stoljeća uglavnom radi kao vrlo aktivan kazališni redatelj koji se približava brojci od stotinu profesionalnih režija. Režirao je i desetak dokumentarnih filmova te glazbenih video spotova, a povremeno radi i na raznim televizijskim emisijama i formatima. Šira javnost ga poznaje kao vrsnog kvizaša koji redovito nastupa, a ponekad i osvaja medalje, na europskim, svjetskim i nacionalnim kviznim prvenstvima iako mu najveći gušt predstavljaju pub kvizovi.

Culture Shock Festival kalendarski se vratio na svibanj, mjesec u kojem su održana prvi tri festivalska izdanja daleke 2005., 2006. i 2007. godine. Od večeras pa sve do nedjelje, 28. svibnja, 19. izdanje poznatog križevačkog kulturno-šokantnog festivala nudi 18 najrazličitijih kulturno-obrazovnih programa i zabavno-društvenih događaja u organizaciji križevačke udruge P.O.I.N.T. te partnera i suradnika, uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija, Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.