Loše brojke: Čak šest novih slučajeva zaraze u Križevcima, rekordan 1131 novozaraženi u cijeloj Hrvatskoj

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus potvrđeno devet novih slučaja bolesti COVID-19. Riječ je o šest osoba s križevačkog, dvije osobe s koprivničkog  i jednoj osobi s đurđevačkog područja iz opće populacije, mlađe i srednje životne dobi.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 65 slučaja, dvije osobe su oporavljene od bolesti COVID-19,  a na bolničkom liječenju je ukupno 27 osoba.

Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 306  slučajeva bolesti COVID-19,  a u samoizolaciji se trenutno nalazi 152 osobe.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te se pridržavaju odredbi Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja , Odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski te Odluke o izmjenama Odluke o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Što se cijele Hrvatske tiče, U protekla 24 sata zabilježen je 1.131 novi slučaj pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4.233. Među njima je 505 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta. Preminula je jedna osoba (M, KBC Rijeka, 1960. godište).

U samoizolaciji su trenutno 17.242 osobe.

Vezano

Komentari su zatvoreni.