Franko Kovačević prešao iz Hoffenheima u američki MLS

Mladi hrvatski napadač Franko Kovačević napustio je Hoffenheim i postao je član MLS momčadi FC Cincinnati gdje će boraviti na posudbi do konca lipnja 2021. godine s opcijom produžetka do konca sljedeće sezone.

“Drago nam je što smo u tako kratkom roku iskoristili partnerstvo između dva kluba. Franko je igrač koji će pojačati konkurenciju u napadačkom segmentu. Radujemo se što ćemo ga integrirati u našu momčad kako bi bio upoznat s organizacijom, klupskom filozofijom i ciljevima prije početka sezone 2021.”, rekao je generalni menadžer kluba Gerard Nijkamp.

21-godišnjak je član bundesligaša postao u lipnju prošle godine te je igrao za njegovu drugu momčad u kojoj je zabilježio 11 nastupa i šest pogodaka. Prethodno je bio član Rudeša, Hajduka, Rijeke, Bjelovara, Varaždina i Križevaca, u kojima je i započeo karijeru. Za mladu hrvatsku reprezentaciju upisao je jedan nastup.

FC Cincinnati se nakon odigranih 17. kola nalazi na pretposljednjem mjestu ljestvice sa skorom od tri pobjede, četiri remija i deset poraza.

Vezano

Komentari su zatvoreni.