Roko Bašić i Željko Picig istupili iz HDZ-a

Roko_Basic_Renata_Husinec_Zeljko_PicigKRIŽEVCI – Upućeni u zbivanja na podravsko-prigorskoj političkoj sceni znaju da je Županijski odbor HDZ-a prošloga lipnja raspustio Gradski odbor stranke u Križevcima, te imenovao sedmočlano Povjerenstvo na čelu s Ivanom Katavićem. Ta je prinudna i privremena Uprava predložila isključenje iz stranke Roka Bašića i Željka Piciga, HDZ-ove kandidate za gradonačelnika i zamjenika, koji su zajedno s Renatom Husinec izbore izgubili u prvom krugu. Nasuprot prijedlogu križevačke organizacije stranke Sud časti županijskoga HDZ-a odbio ih je isključiti iz članstva, a za novi preokret u priči pobrinuli su se sami Bašić i Picig, odlučivši istupiti iz stranke. Picig je to učinio nakon 15 godina članstva i isto toliko na čelu Mladeži stranke i više mandata u Gradskom vijeću, a Bašić, koji je bio i predsjednik vijeća i gradonačelnik, jedan je od osnivača i prvi predsjednik križevačkog HDZ-a prije 24 godine. Obojica su složni u tvrdnji da ne žele biti članovi stranke koja je postala produžena ruka HSS-a.
– Zbog koalicije HDZ-a i HSS-a na nacionalnoj razini sva viša tijela HDZ-a dopustila su da križevački HDZ bude podružnica HSS-a. Koalicijski sporazum HDZ-a i HSS-a za grad Križevce najsramotniji je dokument u povijesti HDZ-a grada Križevaca, iz kojeg se iščitava da se HDZ mora odreći svojih programa i ciljeva, a da vijećnici HDZ-a moraju biti isključivi dizači ruku svih HSS-ovih programa, kakvi god oni bili, kaže Picig.

Novo vodstvo na čelu s Matom Devčićem izabrano je na nelegalni način, veli Picig, jer on i Bašić pred izbacivanjem iz stranke nisu se smjeli kandidirati ni za jednu dužnost, a stranka od izbora prošloga studenoga propada i slabi. Navodi i brojku od čak 300 članova koji odlaze iz križevačkog HDZ-a. – Čak 200 članova HDZ-a nije htjelo popuniti novi stranački upitnik na reviziji članstva održanoj krajem prošle godine, a izlazak iz stranke najavilo nam je još 100-njak članova HDZ-a, tvrdi Ž. Picig.

Roko Bašić ide korak dalje, sve do čelništva županijske organizacije HDZ-a. – Predsjednik Županijskoga odbora HDZ-a je Darko Koren, a ne Darko Sobota, jer ovaj izvršava sve što mu Koren preko Hrga naredi, bio je oštar Bašić.

Stranku napuštaju nakon šestomjesečne političke torture koju su im zajednički priredili HDZ i HSS, kažu dvojica dojučerašnjih istaknutih križevačkih HDZ-ovaca, koji namjeravaju nastaviti mandate kao nezavisni gradski vijećnici.

Darko_Sobota_Ivan_Vuk_Branko_HrgDarko Sobota: “Smišljena manipulacija u korist SDP-a”

KOPRIVNICA – Jedina istina koju su izrekli dvojica bivših križevačkih HDZ-ovaca je ona da im Sud časti nije potvrdio isključenje iz stranke, kaže šef Županijskog odbora HDZ-a Darko Sobota, a sve ostalo ocjenjuje smišljenom manipulacijom u kojoj se veliča vlastita uloga i zasluge, a omalovažava ili vrijeđa sve druge. Sobota kaže da nije točan podatak prema kojem je HDZ u Križevcima pred izbore brojio oko 600 članova, jer tada Bašić i Picig ne bi ispali iz utrke za čelne dužnosti već u prvom krugu.
– Dakle, 600 članova nije bilo, točna je informacija da ih je bilo oko 350. Raspuštanjem Gradskog odbora grada Križevaca, unutarstranačkim izborima koji su provedeni po Statutu, koliko god se tko trudio prikazati da to nije tako, je izabrano novo vodstvo koje je u međuvremenu, na čelu s dr. Matom Devčićem, upisalo novih stotinjak. Dakle, danas grad Križevci sa svojim temeljnim ograncima broji 450 članova, zbrojio je predsjednik ŽO HDZ-a.

Svoj sud o Bašiću i Picigu glasači su nedvosmisleno dali na prošlim lokalnim izborima, smatra Sobota. – Njihova nastojanja su prije svega prepoznali građani Križevaca i za njihov rad i trud su ih nagradili s rezultatima kakve su imali, a sa svojim radom u Gradskom vijeću i svojim nastojanjima prije i poslije izbora, zapravo oni su se javno opredijelili da pomažu SDP-u, smatra Sobota..

Kako je vijest o stotinama članova koji napuštaju HDZ našla mjesta i u nacionalnim medijima, Sobota veli da je cilj potpuno jasan, destabilizirati stranku od križevačke organizacije do vrha, te napraviti raskol i razdor u koaliciji HSS-a i HDZ-a, kojoj su se Bašić i Picig od samoga početka protivili. (RKC)

Iz HDZ-a izlazi 300 članova: “Stranku vode nesposobni i nepismeni ljudi”

Bašić i Picig, koji su u HDZ-u 24 i 15 godine, s tim da je prvi bio i gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća, nezadovoljni su, kako kažu, nedemokratskim i nekorektnim odnosom vodstva prema njima i većini članova.
– Izlazimo iz stranke jer nije demokratična, ne drži se statuta i podržava nesposobne, podobne i politički nepismene, ne uvažavajući one koji su aktivno godine darovali stranci i uložili svoje živote u HDZ – poručuju Bašić i Picig.

Ostaju u Gradskom vijeću, ali kao nezavisni i najavljuju da će biti čvrsta oporba vladajućem HSS-u, s kojim je HDZ u Križevcima u koaliciji još od 2009. godine, premda su i ranije bili bliski. HDZ-u u Vijeću ostaje dvoje članova.

Bivši HDZ-ovci najviše za gubitak utjecaja i dostojanstva stranke u gradu i okolici prozivaju bivšega stranačkog šefa Stjepana Peršina, koji je stranku prije lokalnih izbora 2013. ostavio na vjetrometini, te novog šefa dr. Matu Devčića, inače ravnatelja županijske Hitne pomoći, a koji, prema njima, nije predstavio program i priklonio se vladajućem HSS-u. Prozivaju i dožupana Darka Sobotu za “sramotno ponašanje i ignoriranje”.
– Zbog svega toga HDZ će “padati” i dalje na svim sljedećim izborima – drže bivši članovi, smatrajući i kako je stranci zbog koalicije s HSS-om oduzeto dostojanstvo.(VL)

Vezano
77 komentara
  1. Pitagora piše:

    Eto HDZ je u Križevcima sad došao do kraja, raspuknuo se ko bebina zvečka. Sada se treba vratiti ishodištu i ponovno okupiti ekipu koja je osnivala križevački hdz devedesetih, anđelka serdarušića, branka tinodija, franca sokača, zvonka sokolića, franju jelušića da spase što se spasiti da 🙂

  2. Vatrosas piše:

    Dojmile su me se ove naručene čestitke u komentarima. Zaista moraš biti komad debila da bi pisao afirmativno o štakorima u bačvi koji su se međusobno stali glodati u nedostatku bolje hrane, ratnog plijena – društvene imovine. Gađenje sam odavno prevladao, još malo pa je gotovo i s prijezirom. Idućem “časnom” hadezejcu kojeg sretnem na ulici ću iz samilosti baciti pedeset lipa.

  3. lepi Af piše:

    Situacija se je malo slegla i sad kad se sve rezimira mora se priznati da je ovaj dvojac zaslužio pohvale u dosadašnjem radu ali i na izlasku u STILU. Oni su izašli na jedan spektakularan način kojeg križevačka politička scena nije još doživjela.Stisnuli su kitu bedakima Kataviću,Devčiću,Peršinu i drugim hdzovcima da se nebudu oporavili do lokalnih izbora 2025.godine.Križevčani su naprosto oduševljeni, to moramo priznati sa rukom na srcu.

    1. petrito piše:

      potpisujem

  4. Pero Ždero piše:

    Kako li je samo lijepo završila prošla i počela ova godina, sdp-ovci konačno maknuli Knoka, HDZ-ovci raspušteni pa sastavljeni pa sad opet rastavljeni, a HSS ova kula od karata nikad bliže rušenju… Smiješe li nam se kakvi izvanredni izbori u gradu? Tko će biti gradonačelnik, tko će s kim koalirati, tko će imati vijeće? Koliko pitanja bez odgovora, a ja navijam za Štefa Stručića Benza, lik je neponovljiv, lep, zgodan, pametan, kulturan, poliglota, govori i jezike koje nitko ne razme… taj treba biti predsjednik hss-a a ovaj mali Devčić nek se kupi i nosi od kud je i došao.

  5. propeler piše:

    precednik hssdezea je trebal šafran bit&,pak on prikapča struju hssovcima badav

  6. Aspro piše:

    Bravo branka!
    Morao sam ukrasti ovo od tebe!
    Veliki Hrvati slave pobjedu najveće hrvatske stranke.ona krivousta crketina vam se vrti u apartmanu ko hali-gali na pomoćnom Radnikovom prije 27.godina
    Valjda su mu ovi iz Čavloglava stavili SKF ležajeve da se može duuugoooooooo okrećat.
    http://www.youtube.com/watch?v=z_DHQJBPlaw#t=99

  7. ficic piše:

    http://www.hss.hr/component/content/article/29-sporedne/1056-susret-predsjednika-hss-a-branka-hrga-i-francuske-veleposlanice-michele-boccoz eto kako je vuk potal prevoditelj-navčil se je i novu francusku reč tu-dum on je poznati stručnjak za francuska vina i za to kak zajebati husince

  8. KzVaso piše:

    A “insajder” je Raguž ili…?

    1. karlitho piše:

      a i stručko nije isključen za ladnu karlovačku bu on dojavil kaj treba

    2. ficic piše:

      prije je djevojka

  9. miro trgovac piše:

    Kaže mi susjed da se Devčić zaljubio.,.,al ne u politiku.,.

  10. insajder piše:

    DANAS SE U KRIŽEVCIMA OSNIVA HRAST!?!

  11. insajder piše:

    OVIH DANA HRGOVO PERO TREBALO JE POTPISATI I KOALICIJU S DRUGIM STRANKAMA-STRANKOM ALI PROPADA SVE!?!BROD SA HSS ZASTAVOM JE POČEO TONUTI!?! HRG ĆE PODHITNO MORATI KRENUTI U CRKVU I DOBRO SE POMOLITI DA IZAŠLI HDZ ČLANOVI NE KRENU PRIČATI I PRIČATI I PRIČATI!?!TITANIK JE NULA BODOVA ŠTO SE OVDJE SPREMA!?!

  12. insajder piše:

    NAKON OVOGA HRG BUDE TEŠKO PETIRKU POGURNUO NA TOP 5 LISTU ZA EUROPU!?!BRKIĆ JE PORUČIO U KRIŽEVCIMA HRGU DA TAJ FILM NEĆE GLEDATI I DA SU SE DOSTA ŠLEPALI UZ HDZ.PETIRKA IDE NA LISTU ALI PASTI ĆE NIŽE U PORETKU I HSS NEĆE POSTATI EUROPSKA STRANKA!!!IMA PRAVDE

  13. miro trgovac piše:

    Da nije Bašića i Piciga uopće nebi znali ko je predsjednik hdzovske družine u gradu. Zamislite tog Devčića on još nije dobio zeleno svjetlo od Hrga da se oglasi.,.,e kako si Devčiću stržio stranku.,.,vidi se da si na oca.,.,

  14. Cile Mile piše:

    Prst gore za Štefa Stručića, legendu HDZ ovog pokreta u Svetoj HelenI. On i Hubina su bili hdz-ov tandem Benz, al` je Štefek bil malko inteligentniji pa je dogural do šefa benzinske a Hubina iz protesta očel u HNS. Svakak se slažem da je za križevački sdp Štef Stručić puno bolje rješenje od ovog malog Devčića, bar se ne boji Vuka ak već dršće pred Hrgom…

  15. karlo piše:

    mislim da ni lepo tak o našem SSovcu ili Stipanu Stručiću,sve ženske ga obožavaju same šteta kaj on gledi samo muške za volanom

    1. Vjenco piše:

      Štef Stručić Benz bi mogel zasigurno preuzeti gradski HDZ-e, i to najmenjše iz dva do tri razloga; em bu skoro moral u penziju, pa tak da mu plaćica i dalje ide, a i ne uči mu se baš ugarski (ak se MOL isprsi pa kupi još dionica INA-e). Ako pak Rusi preuzmu MOL, ili samo INA-u, tu su opet problemi za Štefeka, učil je on ruski u osnovnoj u Glogovnici, ali em ga nije navčil, em ga je i pozabil, a da ga nanovo uči ne bi štel ni mogel, taman da ga INA pošalje i pozove na negdanje mesto Franje Gregurića u Moskvu, opet bi on prek prevoditelja poručil:”Njet, tovariš, njet roski!”

  16. Miki Maus piše:

    a kaj su Husinci u HDZ-u, pak ti su promenili stranki ko cigan konja, em koalicija, em liberali, em HDZ sad još samo fali da odu u SDP. J*be se njima za stranke i grad, njima su bitne njihove guzice i da budu u prvom planu, a sad mogu u HSS bez ikakvog problema

  17. JAPA piše:

    dečkima kapa dolje na potezu, ovo kaj je u dogovoru Karamarka i Hrga ostalo od HDZ-a u ovom gradu je i tak najobičniji pimpek na batini, i svatko i malo pametan će se odmaknuti od toga. Štef Peršin, Ivan Katović i P. Milas su grobari križevačkog HDZ-a, da nije bilo njih HDZ bi danas u gradskom vijeću imao barem 6 vijećnika, poslijednji čavel u HDZ-ov lijes bude zabil dr. Devčić i to uskoro. Daj samo zamislite HSS i HDZ imaju zajednički klub vijećnika, gazda im je Hrg a kad njega nema onda VUK, Vučina je sad Husincima Bog i batina… bravo Vuče legendo, tko je*e njihove doktorate i magisterije, trgovačka je trgovačka uvijek bila i ostati će 🙂

  18. Jelenčan piše:

    Imaš praf naš Štef Stručić iz benzinske bi bil najbolji predsjednik HDZ-a, čovek je bistar, daleko je dogural na poslu i uvjereni je HDZ-ovac. Zajebava svakog sdp-ovca koji dojde točit benzin i kapa dolje zbog toga, a kad bi samo imal priliku naređivati i voditi stranku niko mu u grdau ne bi bil ravan, a zapravo nije nam jasno kak to da nije barem u predsjedništvu?

  19. Mali plavi piše:

    HDZ-u Križevci bilo bi najbolje kada bi za predsjednika postavili onoga iz Sv. Jelene, kaj dela na benzinskoj. To je IQ koji je potreban članovima te stranke, onaj prijevoznik drva i sl.

    1. ficic piše:

      aj agri

    1. branka piše:

      Otišli su na vrijeme

  20. ficic piše:

    A ZAŠTO SU SVI U TOLIKOJ PANICI?!? DI GORI

  21. ficic piše:

    TU JE JASNO SVE KO DAN-PERŠIN JE SJEBA STRANKU JER NIJE VIŠE MOGAO BITI HRGOV MAGNET.,A KATAVIĆ JU JE DOTUKA. ROKO I ŽELJKO SVAKA VAM ČAST

  22. free piše:

    O tome što je Picig bio, najbolje govore ovi komunistički komentatori. Pametnom dosta.

    1. Buldog piše:

      tata ti je komunist majmune jedan, cim neki malo pametniji od vas napise kakav komentar odmah komunjare napadaju, pa daj smirite se komunjare su vam u krevetu

  23. Tranmere piše:

    e da, od ovih 15 još 5 ih je reklo da neće dolaziti slušati nebuloze

  24. Tranmere piše:

    Možete vi nesposobni HDZovci moga prijatelja Željka pljuvati kolko vas volja, al sve vam džaba. I vi svi znate da bez njega HDZ-a već odavno nebi bilo. Ovaj vgu lprda o generacijama 77/78,pa Željko je tek kasnije rođen, a u tu generaciju je valjda išla tvoja mama pa joj je trebala husina pomoć. Njemu pomoć nije trebala,a niti neće. Jučer vam je u hdz došao vaš vaso i koliko čujem od cijelog hdza u kž ostalo je 15 ljudi na čelu s katvićem i devčićem. Pustite Željka na miru, dokažite se sad, široko vam polje, sad njega više nema, pa se možete dokazivati do mile majke.

  25. Lovorko piše:

    Hehehe, mali kompleksaš istupio iz hadezeja…ajme meni nesreće!

  26. trud piše:

    zlo mi je kad čitam ovo.. Jako dobro znam kako je radio Željko Picig koji je za sebe velika ličnost, a ustvari je ljiga od čovjeka.. Glumator, vrijeđa druge, beskompromisan je i može se još puno toga reći o tom čovjeku. Pljuje po ljudima koji su ga uzdigli i pomagali mu. Srami se čovječe, pokrij se po glavi i šuti!

  27. vgu kž piše:

    Picig NEBI NIKAD ZAVRŠIL POLJOPRIVREDNU ŠKOLU I DIPLOMIRAL DA MU NIJE BILO HUSINČEVKE I HDZ-a to vam garantiram pod cijenu ŽIVOTA jel je išel s menom u razred.
    ON JE BIL OBIČNI HDZ-ovski FAROVSKI ŠTAKOR KOJI JE SKAKAL KAK MUHA BEZ GLAVE .PITAJTE SLOBODNO GENERACIJU 1977/78 I SVE VEZANO ZA NJEGA I HDZ.
    ps.pital bi ga pic jel se bi još tukel za HDZ-e kak si se štel i krajem 2000god??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  28. karlitho piše:

    ima neka aspika da se hrg rješava peklića iz hazua i da će se husinčevka tu ustoličiti-( tak mu treba kad se je s vragom družil)

  29. Aspro piše:

    Kolko je jadan ovaj grad kad se spominje neka obitelj Husinec…
    Kaj je ovo neka privatna spika?Oni su vlasnici grada?Netko bitan za ovaj grad?Grad živi i postoji zbog njih?
    Ovaj narod nije samosvjestan od svojeg samog postanka a tako ni ovaj koji obitava i gravitira Križevcima.Na ovo gledam isključivo na bazi čuvene Karamarkove izjave:Kozmetičke promjene za dnevnopolitičke potrebe.

  30. Vuk pred vratima piše:

    hahahahaha, još se nije rodio tko bi Husincima ugodio pa neće niti Branko Hrg. Kako li će se sada gospođa magistra Husinec pomiriti sa činjenicom da bude u drugom planu i da sluša i diže ruke za sve Hrgove nebuloze? Teško vjerujte mi.

  31. Garfild piše:

    Dečki, sad kad ste se već odlučili na ovakav korak prvo vam moram čestitati, ne na hrabrosti već na razboritosti i pameti koju mnogi oko vas nemaju, oni se nadaju da će opet doći vrijeme kad se bude “jamilo”. Sada bi bio red da vi kao nezavisni pomognete da ova Hrgova tortura u gradu već jednom završi. Već se veselim kad si samo pomislim kakva će suradnja biti između Hrga i Husinec femily… biti će to tri nezaboravne godine za ovaj grad.

  32. mali pavi piše:

    jebite se vi HADEZEOVCI I HSSOVCI.

  33. batifjaka piše:

    bilo kako bilo hdz je na koljenima a Roki i Žacu palac gore znamo svi kakvi su propaliteti ostali u sadašnjem hdzu

  34. Zujko piše:

    Fukaro, pa ti si najobičnija budaletina, ja pričam o devedesetoj i početku `91 o ljudima koji su tada vodili grad, Krizni stožer i pozadinskoj jedinici koja je popunjena novim ljudima i pripremala se za ono što će doći kasnije, u Kriznom stožeru je tada vjerojatno bio i Roko Bašić kao predsjednik HDZ-a, samo se to službeno nije smjelo obznaniti. Ovo o čemu ti govoriš je formiranje jedinica koje je počelo u drugoj polovici `91 i fizičkim prelaskom Željka Topolovca na našu stranu, a poslije njega Oluje, Dretara, Dede i ostalih iz bivše JNA, te ekipa koju su vodili ljudi oko Zvonka Belje… Ali što da ti pričam o tome kako je pala vojarna, tko je pregovarao s kim… ma uzaludno je to pričati takvima kakav si ti… vi jedino što znate je slušati i raditi ono što vam Hrg kaže

    1. sdpfuker piše:

      Roko Bašić nije bio nikakav član Kriznog stožera općine Križevci.
      Odlukama Vlade tri puta se mijenjala organizacija kriznih stožera: prvo je 3. kolovoza osnovan KŠ bilogorsko-podravske regije, mjerodavan i za Križevce, 4. kolovoza formiran je KŠ Općine Križevci s predsjednikom Stjepanom Palijanom i na kraju, 6. rujna kao predsjednica Izvršnoga vijeća Ivana Sučec Trakoštanec postaje ujedno predsjednicom Kriznoga stožera, a članovi su Stjepan Palijan, Željko Perharić, Božo Štubelj, Franjo Sokač i tajnica Štefica Špoljar. U 15 je sati formiran Krizni stožer, a u 20.30 sazvana je 45. izvanredna sjednica Izvršnog vijeća na kojoj se prihvaćaju sve mjere pripravnosti I. stupnja i dio mjera II. stupnjate se u potpunosti odmah primjenjuju na cijelom području općine Križevci.
      Roko Bašić nije bio nikakav član Kriznog stožera.
      Što misliš gdje ovo piše….majmune!

      1. sdpfuker piše:

        SPISAK ČLANOVA KRIZNOG ŠTABA MJESNIH ZAJEDNICA
        .
        .
        .
        23. KRIŽEVCI CENTAR 1. Roko Bašić, K. Herutza 40
        2. Konfic Darko, Preradovićeva 10
        3. Kešer Željko, Crni Put 2.a
        Što misliš gdje ovo piše seljačino?

      2. Buldog piše:

        To ti pise u nekakvom hdz hss biltenu koji je uredjivao Branko Tinodi, Roko Basic je za tebe ljudina i sigurno je dao vise za obranu nego ti

        1. sdpfuker piše:

          ovdje ćete me naći jadnici i svih godina Domovinskog rata. Ovdje nećete naći ljude o kojima se gore govori, osim Zvonka Belje. http://www.youtube.com/watch?v=HBZHwubIZiQ

    2. FREE piše:

      Ma tko si ti čovječe uopće da se tak nabacuješ s imenima? Ti si sve pomešal.

    3. FREE piše:

      Zujko lupetaš i to prilično

  35. sdpfuker piše:

    Ti si Zujko najobičnije smeće. Domobrani prtpostavljam ne zanimaju nikog. Ako želiš nešto znati onda si pročitaj knjigu “Križevačke ratne postrojbe u Domovinskom ratu 1991.-1995.”. Ti kao nešto znaš?

  36. Zujko piše:

    Fukaro, mamlaze glupi hss-ovski da me nećeš ti učit tko je bio tko u ovom gradu 90-tih. Jedan od najeksponiranijih HDZ-ovaca je bio Anđelko Serdarušić, a oko njega su bili Franjo Jelušić, Bašić, Palijan,Ivana Trakoštanec… tu se gurao i onaj blesavi Tinodi Branko i oko njih hrpetina križevačkih propaliteta koji su nosili kazetofone i urlali “ustani bane”! U kriznom stožeru su bili, Sučecovka predsjednica IV, Palijan predsjednik općine, Božo Štubelj sekretar policije i Perharić sekretar Narodne obrane… Hoćeš dalje, Krizni stožer se preselio u prostore Centra za obavješćivanje čiji je voditelj bio pok. Zvonko Rumenjak pošto su smijenili Ivu Šantaka, tamo ih je podržavala jednica veze koju su oformili danas na žalost pokojni Darko Kišur i Ivan Majdak, a u njoj su bili Željko Berend, Renato Katalenec, Vavra Valent i Željko Škrinjar iz Žabna, a poslije su se k Centru priključile i terenske ekipe po mjesnim zajednicama. Jedino za koga znam da nikad nigdje u to vrijeme nije bio a hvali se da je branitelj, je Branko Hrg i volio bih da dokaže gdje je to on bio u to vrijeme… hoćeš dalje o pok. Dadi Konficu, Prevareku i hrpetini ljudi koji su formirali ZNG u gradu? Ajde molim začepi više tu seljačku gubicu

    1. FREE piše:

      Zato imamo ovakve priče po gradu kad ih prepričavaju ljudi iz “druge ruke”

      1. Buldog piše:

        a koja si sad pa ti ruka sigurno prva, je odmah poslije izbora 90 smo imali vojsku naoruzanu i opremljenu do zuba i pun kurac heroja kakav si sto posto i ti. Jedine naoruzane postrojbe su bile policija, a politika je odigrala presudnu ulogu u predaji vojarne a ne hrpa pijanaca koji su opsjedali birtije. kada je pala vojarna i preuzeto skladiste tek tada se moze pricati o organiziranom formiranju ratnih jedinica i vojske.

      2. Jelenčan piše:

        a koja si ti ruka? prva, druga, treća, četvrta… ili si ti možda ipak jedan od onih “ispod ruke”… 🙂

  37. kalničan piše:

    Puca i zadnja veza HSS-a s dojučerašnjim saveznicima, ovo je početak kraja jedne primitivne kaste, koja je nažalost, iako nepismena, vladala previše godina na teret i protiv svakog zdravog razuma. koje li kontrapunkcije na aparatima ih drže vodeći intelektualci, braco i seka, prodavši se za Judine škude, za malo novaca dodjeljenih iz proračuna za rad Matice Hrvatske. Tako križevčani, ni krivi ni dužni financiraju ustanovu ili udrugu, koju još nazivaju društvom mrtvih pjesnika,,,ego brace i seke nažalost ima svoju cijenu i u održavanju statusa Q u Križevcima. Čestitam pojedincima u HDZ na buđenju, nakon što se to dogodilo i u SDP-u prije dosta godina. Nadam se da ćemo uskoro i u Gradskom vijeću vidjeti rezultate konačnog rješenja za seljačine!

  38. sdpfuker piše:

    Slušaj ti majmune Zujko, informiraj se malo o događajima prije nego si se rodio. Tko su bili ljudi u kriznom stožeru i tko je bio nositelj aktivnosti oko oslobađanja vojarne. Mrš!

  39. Nitko piše:

    A jel bi mogla biti istina da su sve to napravili kak smišljenu manipulaciju u korist SDP-a? Je*mti miša, ovi sdp-ovci su izgleda udbaši, svugdje imaju svoje prste, da ni taj majdak slučajno bil udbaš ili kosovac za juge ima špijunsku facu

  40. Zujko piše:

    Fukaro, a tko je bio prvi predsjednik HDZ-a u Križevcima? Možda Branko Hrg ili Ivan Vuk? Prvi predsjednik općine je bio Palijan, a jel HDZ uopće postojao u to vrijeme u Križevcima?

  41. batifjaka piše:

    ovaj imt je hrgov sin da ga ubiješ

  42. presvetli piše:

    To kaj su ova dvojica vušla z hdz-ja opče ni šteta, jedina šteta je kaj su i dalje ostali u gradskoj vlasti. To pak kaj je hadezej koaliral s haesesejom to pak ni greh več je sramota za takvu jenu stranku da se mora s drugom isto takvom združavati. Kaj pa još reči za esdepeja, ništ kak god su je pehnuli se su strgali, bitno da su sega vraga obečali i plana 21 složili, no planovi su po dobrom starom komunističkom sistemu napravljeni da bi se kršili i to je za sdp čistam dosta. Ve ti odluči jel očeš da ti vladaju tati ili lažljivci…

  43. sdpfuker piše:

    Najveća laž u ovom članku je da je Roko Bašić bio prvi predsjednik križevačkog HDZ-a prije 24 godine. Po lažima taj je čovjek postao i branitelj, odnosno lažni branitelj navodeći kako je bio član kriznog stožera Grada Križevaca. Bio je, ali u svojoj mjesnoj zajednici.

  44. sdpfuker piše:

    Ima ali spavači poput Ragiža i ostalih imaju sad drugu zadaću, nije još vrijeme za izlazak. Polako!

  45. Plavi 9 piše:

    naravo, ako u krizevcima jos uopce postoji koji takav!

  46. Plavi 9 piše:

    petrito ovaj put si potpuno u pravu, da su htjeli povinut kicmu i lizat dupe Hrgu kao sto to rade Husinci, mogli su se lijepo prodat. Ovako su pokazali da i u tom Hdz u jos ima ljudi koji imaju svoj ja i neka moralna nacela koja nisu na prodaju ni pod koju cijenu. Bravo, cestitam i jednom i drugom, zakon ste i svaki iole moralan Hdz ovac bi trebao poci za vama.

  47. Plavi 9 piše:

    kaj to velis Hrvatska zora, pa tek su se ljudi rijesili debilizma i kretenizma a ti bi ih uvalila u nekakvo jadno polusranje

    1. šljokica piše:

      ma ne bi ih ja uvalila…imam neki osjećaj da će se sami uvaliti…nekak je to popularno u zadnje vrijeme da svi koji bježe iz HDZ-a idu u Zoricu…a koja je to tam pak ekipa…huhu pravi momci…ni Tom & Jerry nisu tak zabavni ko Zorica….

  48. šljokica piše:

    Dečki, Hrvatska Zora vas zove zove…sad će oni u Zoricu stvoriti im noćnu moricu…ekipu iz snova daruje vam HDZ…Bašo Picgu stižu k ekipi nove Zorice…

  49. petrito piše:

    Tu pljuvačina ne stoji,ako je netko tu prodana duša onda su to Husinci, jer zdrav razum nalaže da su se htjeli ovi 2 su se mogli isto Hrgu prodati, zar ne da je tako,a Husinci su se prodali

  50. sdpfuker piše:

    Samo se vi komunisti ku….te. Uskoro će opet izbori, pa ćete izgubiti kao i na svim prošlim. Vaši komentari na vašoj partijskoj Križevci.info su prepuni mržnje i vrijeđanja. Admin Križevci.info reagira jedino kada se nekog od vaših vrijeđa, za sve ostale nije važno.

  51. karlo piše:

    je kak su se hdzovci zaposlili, pa pun grad ih je, kud god se obrneš u gradu tu samo hdzovci delaju,sve ih je peršin pozapošljaval,tolko ih ima da autobusima na posel dolaze

  52. branka piše:

    Ima nepotrebnih ružnih komentara. Ako je HDZ jak pa neka se sada dokažu, koliko čitam Bašić i Picig su sada nezavisni. Gdje je sada ta njihova snaga, članstvo,mladež. Imam osjećaj da ih se svi boje. Što vi mislite?

  53. petrito piše:

    Svaka čast, trebalo je imati muda se oduprijeti ovoj bandi, a koliko znam HSS je zaposlio Devčića-sadašnjeg predsjednika,pa kakav to bude predsjednik HDZ-a…

  54. Tile piše:

    ti Sobota si komad govedine, pa i nije cudo da si Korenov hemeroid, kome ti lazes mamlaze, vi ste uclanili 100 novih clanova poslije izbora, hahahhaa pa vi idioti u hdz u i dalje mislite da smo mi stoka sitnog zuba koja ne zna zbrojiti dva i dva. A nisu Roko i Pocig ostvarili lose izborne rezultate zbog sebe vec zbog sanadera, karamarka i hdz a najvece zlocinacke organizacije u drzavi

  55. Tile piše:

    Bravo decki konacno da se sjeti netko pametan i da uskrati podrsku ovoj lopovskoj hss bratiji oko Hrga, uz njega ostaju samo lopovi i poltroni Husinci koji ce svoju politicku karijeru zavrsiti kao Hrgovi dupelisci. Stvarno tuzno za intelektualce njihovog kalibra.

  56. Crveni piše:

    kaj opet sdp kriv za stanje u hdz -u, je ovaj majdak raz&bal hrgovu koaliciju hahahaha. zapravo rasturili su ju glupi Hrg i tupavi Karamarko, mislili su da je kvocijent inteligencije hdz ovaca u krizevcima jednak onima u koprivnici. ipak su Roko i Picig normalni ljudi koji si za razliku od g i gde Husinec ne mogu dozvoliti da im nesposbne seljacine poput Hrga naredjuje i rade od njih budale

  57. Aspro piše:

    Povraća mi se ….
    Pa krv mu je***,što Vama,ljudi,ni nakod 23. godine nije jasno kakva je to stranka taj prokleti hadeze??
    Zar ste zaboravili kakve su se stvari događale uz njihov blagoslov,a tu ću se dotaći i crkve u hrvata koja im je lizala analni otvor dok su otimali NAŠU imovinu i dobra!Odurno,odvratno i fuj fuj!
    200. hrvatskih obitelji kojima je hadeze dao praktički svu moć su bile učlanjene u hadeze a koji nas je tim svojim “masterplanom” doslovno bacio u feudalizam!
    Onda mi budu tu neki šmokljani pričali o poštenju,časti,zasluzi i slično.
    Ak ste Vi ovce,ja nisam i nikada nisam niti ću ikada vjerovati nekom hadezeovcu niti ću ga doživljavati kao normalnu osobu!
    Što se mene tiče,nek svi daju ostavke,kao,”gledaj kako smo veliki,bez nas neće moći ni dana!”
    Nek odje*u čim dalje od mene i od moje imovine!!
    Dajte ostavke,pokradite se međusobno a onda se i pomlatite međusobno jer ste samo za to sposobni i za to stvoreni.
    Tko vas do sada nije pročitao,nek si stavi odma štrik oko vrata da se riješi muke.

  58. imt533 piše:

    Picig zvani “ljiga” morao se odreći svojih programa i ciljeva…taj program se zvao kako sve smuljati i sebi prigrabiti što više…HDZ te zaposlio ljigo, primaš plaću u Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji a nitko ne zna što to točno radiš…zar nisi došao ravnatelju kada je izabran sa idejom da bi baš ti trebao biti zamjenik ravnatelja…toliko si ljigav da ti ne treba niti kišobran kada kiša pada, svaka kap se posklizne…

    1. razor piše:

      Željkina kaj pak izvodiš…..pokri se s nečim da te više niko ne vidi…kad god smo te molili za pomoć svaki puta si nas muljao…jedino kome si pomogao je vlastita guzica, da nije bilo HDZ-a danas bi flaše pobiral….stručnjak za kravice koje nikad u životu videl nije…nije li ti možda HDZ pomogao ženu zaposliti…čkomi to ti je najbolje…srećom da su te ovi u HDZ-u prokužili…sad će napokon neki ljudi moći doći do izražaja…oni kojima ti nisi dozvoljavao da se esponiraju jer bi te zasijenili…

Komentari su zatvoreni.