Gradonačelnik odgovarao na pitanja učenika osnovnih i srednjih škola

Mogu li se od postojećeg izvora vode napraviti toplice, postoji li mogućnost proširenja skate parka ili kada će kino početi s radom, neka su od pitanja na koja je odgovarao gradonačelnik Mario Rajn u sklopu Dječjeg tjedna na online sastanku održanom s učenicima te u emisiji Radija Križevci.

Na sastanku su sudjelovale učenice Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Eleonora Posavec i Olja Jelen, učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca Ivan Budisavljević i Kristina Cvrtila te učenici Centra za odgoj i obrazovanje Križevci Petar Korša i Anamarija Pendelj.

Učenici su imali zanimljiva pitanja koja su se ticala komunalne infrastrukture, mogućnosti izgradnje novih parkova, početka rada kina, uređenja bazena, ali i pitanja vezana uz izgled jednog radnog dana gradonačelnika, što je želio biti kad odraste i svira li neki instrument.

Ovaj pristup se svidio učenicima te im je gradonačelnik Mario Rajn predložio da se ovim putem mogu i češće čuti i razgovarati o njihovim pitanjima i prijedlozima.

Gradonačelnik je sudjelovao i u emisiji Radija Križevci. U emisiji su sudjelovali učenici Srednje škole „Ivan Seljanec“ Ivan Katanović i Veronika Vrbančić, učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca Ana Širjan, Andrija Tinodi, Dino Novosel, Frano Hartman, Luka Štefoić, Nikola Kekez Tariba, Vito Kemenović i Zara Kirin. Sudjelovali su i učenici Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Elena Toma i Martijana Leskovar.

Ovo je također bila još jedna prilika da učenici iznesu svoja stajališta te dobiju odgovore na svoja pitanja. Emisiju je moguće poslušati na sljedećoj poveznici Radio Križevci.

U sklopu Dječjeg tjedna Udruga invalida Križevci danas obilježava Svjetski dan cerebralne paralize te ih je tom prilikom posjetio gradonačelnik i sudjelovao u tomboli koju su pripremili.

Do kraja tjedna održat će se brojne aktivnosti koje uključuju likovno-kreativne radionice koje priređuje Gradska knjižnica „Franjo Marković“, online radionice udruge „VRTULJAK“, izložbu dječjih radova izrađenih u sklopu aktivnosti „Gradovi budućnosti jugoistočne Europe“ ZEZ-a i KLIK-a, a u subotu će se program završiti natjecanjem roditelja i djece „Najbolji tim u gradu“ koje počinje u 11 sati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.