Veliki projekt oko jezera Čabraji ide u realizaciju, Rajn potpisao ugovor o izvođenju radova

U maloj vijećnici danas je gradonačelnik Mario Rajn potpisao ugovor o izvođenju radova uređenja poučne staze u Čabrajima, a potpisivanju je prisustvovao i njegov zamjenik Danijel Šaško.

Uvodno, gradonačelnik je predstavio projekt te istaknuo zadovoljstvo što je projekt odobren i što se danas potpisuje ugovor o izvođenju radova. Riječ je o poučnoj stazi oko jezera Čabraji, područja gdje se nastoji graditi puno budućih aktivnosti, turističkih, ali i ekoloških. Kazao je kako vjeruje da će se kroz izgradnju poučne staze pridonijeti i promoviranju bioraznolikosti i važnosti održavanja kvalitete zraka i kvalitete tla te dodao: Vjerujem da će po formiranju poučne staze ipak biti sve manje divljih staza i da Čabraji dobivaju jednu jasnu konturu toga što želimo razvijati oko jezera, ne samo sportsko ribolovnu djelatnost, nego i turističku, poticanje interakcije s prirodom, ali definitivno i ugostiteljsku djelatnost. Svakako bi željeli da se taj trend nastavi, da se otvaraju novi OPG-ovi koji će tamo nuditi svoje proizvode. Vjerujemo da je tamo jedan nebrušeni dragulj koji imamo na području našeg grada i zaslužuje priliku da se svakim novim projektom dodatno osvijesti.” -kazao je gradonačelnik Mario Rajn.

Ugovor je potpisan s izvođačem radova, trgovačkim obrtom Bobica vlasnika Zlatka Brleka koji je u svom obraćanju naveo kako obrt ima velikog iskustva u ovim poslovima  te da su sličnu verziju već izveli u  Nacionalnom parku Risnjak, to jest, šetnici na rijeci Kupi te dodao kako vjeruje da će uređenje staze doprinijeti razvoju turizma u našim krajevima.

Uspostavom i uređenjem poučne staze educirat će se građane o važnosti zaštite tla, vode i zraka te tako indirektno pozitivno utjecati na biološku raznolikost uz očuvanje i obnovu posebnih staništa i prirodnih krajobraza.

Vezano

Komentari su zatvoreni.