(FOTO) Rekonstrukcija Renarićeve ulice, obnavljaju se domovi u Carevdaru i Vojakovačkom Kloštru

Na području grada u tijeku su radovi rekonstrukcije Vatrogasnog doma u Kloštru Vojakovačkom te društvenom i vatrogasnom domu u Carevdaru te rekonstrukcija u ulici Dragutina Renarića.

Ovih je dana započela rekonstrukcija postojeće zgrade vatrogasnog doma u Kloštru Vojakovačkom, a projekt obuhvaća zamjenu dotrajalog krovišta, postavljanje toplinske fasade, zamjenu dotrajale PVC stolarije i popločavanje vanjskog i unutarnjeg dijela zgrade. Investitor ovog projekta je Grad Križevci, a radove izvodi Filabeton d.o.o., dok je očekivan završetak radova je kraj godine. Vrijednost ovih radova iznosi 529.650,00 kuna, od kojih je dio, odnosno oko 259.000,00 kuna, sufinanciran sredstvima LAG-a Prigorje. Podsjetimo, grad je ovaj projekt prijavio na tip operacije 2.1.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, koji je bio raspisan od LAG-a Prigorje.

Rekonstrukcijom doma, postići će se nekoliko ciljeva: razvoj i unapređenje vatrogastva, povećanje preventivne zaštite od požara i podizanje razine zaštite ljudi, okoliša i imovine na području naselja Kloštar Vojakovački, unapređenje društvene infrastrukture i sadržaja za podizanje kvalitete života stanovnika, razvoj kapaciteta civilnog sektora za lokalni razvoj i suradnje javnog i civilnog sektora te zaustavljanje trenda smanjenja broja mladih u ruralnom području.

U susjednom naselju Carevdar, vatrogasni i društveni dom krenuo je u rekonstrukciju i trenutno se na ovom objektu izvode fasaderski radovi, instalaterski radovi unutar doma, izolaterski radovi, zamjena stolarije te radovi na krovnoj konstrukciji. Radove izvodi križevačka tvrtka Radnik d.d. a ukupna vrijednost radova iznosi oko 6,4 milijuna kuna, te se završetak radova očekuje krajem ove godine.
Grad Križevci je ovaj projekt prijavio za sufinanciranje na natječaj iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske te uspješno povukao 5.998.334,72 kuna bespovratnih sredstava. Na ovom domu obnovit će se fasada i krov zgrade skladišta te ureda DVD-a Carevdar, obnovit će se i opremiti zajedničke dvorane društvenog doma, sanitarnog čvora i kuhinje te prostora dječje igraonice.

Dodavanjem dodatnih sadržaja, sam objekt će postati središnje mjesto društvenog života Carevdara i naselja koja gravitiraju Carevdaru. Multifunkcionalni sadržaji doma s prostorom za organizaciju većih skupova omogućit će održavanje stručnih, društveno-kulturnih i edukativnih događaja za stanovnike i posjetitelje. U skladu sa statusom Grad Križevci – prijatelj djece uredit će se prostor za djecu s obzirom na to da na istočnom dijelu područja grada Križevaca ne djeluje niti jedna ustanova za predškolski odgoj. Rekonstrukcija oba doma će u konačnici doprinijeti unapređenju društvene infrastrukture i ravnopravnom razvoju urbanog dijela grada i sela.

U Križevcima je u tijeku i rekonstrukcija ulice Dragutina Renarića gdje su dovršeni radovi na rekonstrukciji odvodnje. Nositelj ovih radova su Vodne usluge Križevci, a kompletan iznos radova od nešto više od 880.000,00 kuna financiran je iz proračuna Grada. Nakon završetka ovih, krenuli su radovi na cesti koje izvodi Grad-kom d.o.o. Križevci, a vrijednost tih radova je oko milijun kuna financiranih iz gradskog proračuna. Očekivan završetak ovih radova je početkom listopada.

Vezano

Komentari su zatvoreni.