U subotu u Kinu Kalnik dokumentarac o košarkašu Dariju Šariću

16. Culture Shock Festival počinje u subotu, 19. rujna. Prvog festivalskog vikenda na rasporedu su dva događanja, a detaljnu najavu već ste imali priliku čitati ekskluzivno na našem portalu.

Pored radionice u kojoj će Marcela Velfl pobliže predstaviti svijet Erasmus+, pažnju križevačke publike zaokupit će projekcija filma košarkaške tematike.

Uvik isto, dokumentarni film koji prati NBA igrača Darija Šarića pri povratku u svoj rodni Šibenik tijekom ljetnih mjeseci i zasluženog godišnjeg odmora, nakon brojnih festivalskih uspjeha diljem svijeta, napokon možete pogledati i u Križevcima. U režiji Slavice Šnur ovaj dokumentarni film prenosi vrijednosti koje krase košarkašku obitelj Šarić – tatu Predraga, bivšeg hrvatskog košarkaškog reprezentativca i najboljeg strijelca KK Šibenka, mamu Veselinku, legendarnu igračicu šibenskoga Elemesa, kćer i sestru Danu, aktualnu igračicu ŽKK Šibenke, te sina i brata Darija, aktualnog NBA igrača Phoenix Sunsa.

Opušteni, jednostavni, i s vrlo dobrim smislom za humor, Šarići usprkos svim okolnostima ostaju uvik isti. To je film o košarci, o trudu i uspjehu ali više od svega to je film o obitelji Šarić i dalmatinskom mentalitetu. Jesu li se obiteljske vrijednosti promijenile unatoč velikom sportskom uspjehu Darija Šarića, mladog čovjeka i talentiranog i uspješnog sportaša?

Tijekom 2018. i 2019. godine, film je osvajao srca festivalske publike diljem svijeta, prikazan je na festivalima u Americi, Indiji, Italiji, Portugalu, Srbiji, Bosni i Hercegovini, a svjetsku i domaću premijeru imao je na Vukovar film festivalu u kolovozu 2018. godine.

Ulaz na projekciju je slobodan, a početak je u 19 sati.

Organizator festivala je Udruga P.O.I.N.T., a pokrovitelji su Grad Križevci i Ministarstvo kulture.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.