Treće izdanje Malog Zelenog Festivala u Križevcima

radionica_mali_zeleni_festival_udruga_kvarkEKOLOŠKI OSVIJEŠTEN Mali zeleni festival u organizaciji križevačke udruge K.V.A.R.K. treću godinu zaredom donosi program s ciljem povećanja osviještenosti građana i građanki o stanju u okolišu, kao i potrazi za rješenjima.

Festival će se održati od 6. do 9. listopada u Klubu kulture te jednim dijelom u Gradskoj knjižnici Franjo Marković u Križevcima gdje će se održati radionica za djecu.

I ove godine program je ispunjen tribinama, predavanjima, radionicama i projekcijama dokumentaraca ekološke tematike. U fokusu festivala ove godine je tema otpada; njegovo zbrinjavanje u kontekstu lokalne samouprave (u suradnji s Komunalnim poduzećem Križevci),  kao i na individualnoj razini gdje će, putem predavanja i radionica, građani i građanke imati prilike naučiti kako živjeti što održivijim načinom života uz minimalnu proizvodnju otpada i smanjenju vlastitog ekološkog otiska.

Kroz teme će se kritički preispitivati društveni trendovi poput konzumerizma, kao i sustav kapitalizma i kapitalistički pristup rješavanju problema u okolišu.

U sklopu festivala također će se održati akcija čišćenja šume Ratarna, u nedjelju 9.10. od 11 sati, gdje se pozivaju građani i građanke koji će uz ugodno druženje, motivirani sadržajem festivala, provesti ugodno vrijeme u prirodi čisteći šumu i susrećući se s neposrednim posljedicama nebrige o okolišu i time ostvariti pozitivan učinak na njihovu lokalnu zajednicu.

Kako je veći dio festivala u vikend terminu, Mali zeleni festival pobrinuo se da posjetitelje i posjetiteljice počasti večernjim zabavnim programom, tako da su petak i subota navečer rezervirani za plesnjak u veseloj atmosferi.

Na web stranicama Kluba kulture možete provjeriti kompletan program 3. Malog Zelenog Festivala.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.