Dani otvorenih vrata udruga ove godine u online formatu

Kao i posljednjih osam godina, Ured za udruge Vlade RH i ove godine organizira Dane otvorenih vrata udruga čiji cilj je građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj, organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima udruga ili izvan njih te otvaranjem vrata udruga svim zainteresiranim građanima.

Zbog potrebe pridržavanja mjera zaštite od širenja koronavirusa COVID-19, manifestacija Dani otvorenih vrata udruga ove godine održat će se u online formatu od 24. do 26. rujna 2020. No, događaje koje će udruge organizirati bit će moguće i ove godine prijaviti, a svi zainteresirani mogu ih pratiti pratiti putem mobilne aplikacije UdrugeInfo. Predstavnici udruga mogu već sada registrirati svoje profile te unositi aktivnosti i usluge koje žele predstaviti građanima. Rok za prijavu događanja je 21. rujan 2020.Na Danima otvorenih vrata udruga 2020. građani će moći sudjelovati u brojnim online predstavljanjima, video sadržajima, kvizovima i edukativnim aktivnostima, dok će se posjetom udrugama moći upoznati s društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Ured za udruge će tijekom rujna na Facebook profilu Dana otvorenih vrata udruga objaviti kratke video spotove o radu udruga i načinima kako udruge pomaže građanima i lokalnoj zajednici za vrijeme korona krize. Manifestaciju će se službeno otvoriti 24. rujna 2020. putem video poruka o važnosti civilnoga društva.

Također, u vremenu održavanja Dana otvorenih vrata udruga, svi zainteresirani će moći zaigrati online kviz o udrugama u Republici Hrvatskoj na Facebook profilu Dana otvorenih vrata udruga te sudjelovati u Šetnji kroz povijest udruživanja u Zagrebu.

Pozivamo udruge širom Hrvatske da, osim kreiranja online sadržaja, od 24. do 26. rujna 2020. dodatno otvore vrata građanima kako bi im približile svoje programe i aktivnosti (poštujući preporuke vezane uz mjere zaštite od širenja COVID-19 pandemije).

Sva događanja Dana otvorenih vrata udruga mogu se pratiti na web i mobilnoj aplikaciji UdrugeInfo, kao i putem Facebook stranice www.facebook.com/DaniUdruga.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.