16. Culture Shock Festival u Križevce dovodi brojna poznata imena, donosimo kompletan program

Nakon brojnih problema s pandemijom koronavirusa i odgađanja festivala koji tradicionalno ide tijekom ožujka i travnja, iz Udruge P.O.I.N.T. najavljuju početak 16. Culture Shock Festivala.

Festival će trajati od subote, 19. rujna, pa sve do nedjelje 11. listopada i u četiri će tjedna u Križevce dovesti brojna poznata imena iz svijeta glazbe, glume, sporta, javnog života. Prva dva festivalska događaja zakazana su za nadolazeći nam vikend, o čemu je detaljnije rekao Ivan Mušlek, koordinator i glasnovornik CSF-a.

“Zbog aktualnih problema oko virusa COVID-19, bilo je teško planirati i najaviti festival tjednima unaprijed, ali sada sa sigurnošću možemo najaviti početak festivala u subotu, 19. rujna. Taj ćemo dan imati radionicu koja obrađuje temu popularnog Erasmus+ programa, dok je večer rezervirana za projekciju Uvik isto, dokumentarnog filma o Dariju Šariću, šibenskoj NBA zvijezdi i njegovoj legendarnoj košarkaškoj obitelji. Projekcija će se održati u Kinu Kalnik.”

Ekipa iz programskog odbora festivala iskoristila je sve kontakte i mreže kako bi u kulturnoj, znanstvenoj i zabavnoj produkciji izabrali ono što vrijedi, a glavni je cilj građanima ponuditi obrazovne i kulturne sadržaje.

Festivalski program sadrži ukupno 16 događaja, a od zvučnijih imena svakako valja skrenuti pozornost na koncert J.R. Augusta (3. listopada u Velikoj dvorani Hrvatskog doma), glazbenika svjetskog kalibra i trostrukog dobitnika nagrade Porin, na ovogodišnjem je izdanju dodjele nagrada postavio dva velika presedana: prvi puta u povijesti nagrade, Porin za album godine osvojio je najbolji novi izvođač te je albumom godine proglašen album na engleskom jeziku.

J.R. August u Križevce dolazi sa zborom i saksofonistom, a ulaznice su po promotivnoj cijeni dostupne već od 30 kuna za prvih 30 kupaca. Nakon što se taj kontingent rasproda, cijena skače na 40 kuna, što je i dalje pristupačno za vrhunski glazbeni događaj poput ovog. Ulaznice se mogu kupiti isključivo online putem sustava Entrio, a možete ih kupiti OVDJE.

Pored toga, na 16. Culture Shock dolazi i Teatar Exit, koji će u Križevcima izvesti kultnu predstavu “Kako misliš mene nema”, u kojoj će igrati FIlip Juričić i i Amar Bukvić. Ova je predstava na rasporedu 25. rujna, a ulaznice su po Promo early bird cijeni dostupne već od 30 kuna za prvih 30 kupaca, dok će nakon toga cijena porasti na 40 kuna, odnosno 50 kuna na dan predstave. Ulaznice se mogu kupiti isključivo online putem sustava Entrio, a možete ih kupiti OVDJE.

Druga predstava kojom se Teatar Exit predstavlja križevačkoj publici je Izložak br. 49, kojim će ujedno festival biti i zatvoren, te će biti besplatna za sve posjetitelje. Ovo je nastavak pozitivne prošlogodišnje prakse Culture Shocka, koji je na minimum sveo broj događaja na kojima će se naplaćivati ulaznice.

“Kao i u prošlogodišnjem, 15. izdanju festivala, odlučili smo građanima što više sadržaja omogućiti potpuno besplatno. Iznimke su koncert J.R. Augusta i predstava Kako misliš mene nema, no držimo da su cijene minimalne i izuzetno pristupačne”, dodao je Nikola Ostojčić, član programskog odbora i direktor CSF-a.

Kompletan program 16. Culture Shocka dostupan je na službenoj web stranici festivala

www.c-shock.org/2020/

Organizator festivala je Udruga P.O.I.N.T., a pokrovitelji su Grad Križevci i Ministarstvo kulture.

Vezano

Komentari su zatvoreni.