U temelje nove sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca položena vremenska kapsula

U temelje nove dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca danas je položena vremenska kapsula. Vremensku kapsulu su pripremili učenici s profesoricom Martinom Valec-Rebić. Kapsula sadrži predmete namijenjene nalaznicima kapsule kako bi mogli steći uvid u razdoblje u kojem se trenutno nalazimo, probleme s kojima se učenici suočavaju, ali i uspjehe koje su postigli. U kapsuli se tako nalaze informacije o školi, učenički literarni i likovni radovi, medicinska maska kao obilježje razdoblja u kojem se nalazimo, radovi spremljeni u digitalnom obliku te pismo čiji je dio prisutnima pročitala učenica Dunja Rebić.

Vršitelj dužnosti ravnatelja Goran Ljaljić pozdravio je prisutne te izrazio zadovoljstvo izgradnjom dvorane s obzirom da će ona riješiti problem koji je škola imala godinama, te što će nakon njene izgradnje imati mogućnost organizacije jednosmjenske nastave.

Gradonačelnik Mario Rajn ovom prilikom je rekao „Naša je obveza prema ovim generacijama, ali i prema svim budućima, zaista dati sve od sebe i drago mi je da smo uspjeli započeti ovu investiciju. Čuli smo s kojim su se svim rizicima i problemima suočavali učenici i profesori, vjerujem da je upravo ovo dio rješenja koje za buduće generacije donosi puno sigurniji odlazak u školu, ali i kvalitetnije bavljenje sportom jer čvrsto vjerujemo da ćemo ovom dvoranom riješiti i velik dio problema naših sportskih klubova“.

Polaganju kapsule nazočili su gradonačelnik Mario Rajn, v.d. ravnatelja Goran Ljaljić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalna skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam, direktor Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o. Tomislav Gerić, predsjednik Zajednice športskih udruga Branislav Pengov, profesorica Martina Valec-Rebić te učenici.

Kapsulu je uz pomoć gradonačelnika Maria Rajna i ravnatelja Ljaljića položila učenica Mirjam Balen.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.