Udruga “Maslačak” Križevci realizirala još jedan projekt

Udruga “Maslačak” Križevci je u partnerstvu sa Osnovnom školom Ljudevita Modeca Križevci provela projekt “Ruka podrške” u periodu od 1.10.2019. do 31.8.2020. godine (šk. godina 2019./2020.). Projekt je financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja sa  85.470, 99 kuna, a sufinancirala Koprivničko-križevačka županija sa 3.000,00 kuna.

Osnovni cilj projekta je bio pružiti podršku u povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti djeci i mladima s teškoćama u razvoju u lokalnoj zajednici kroz razne aktivnosti kao što su suradničko usvajanje znanja i vještina, provođenje različitih kreativnih radionica te rehabilitacijske i inkluzivne aktivnosti.

Ciljna skupina su bila djeca i mladi s teškoćama u razvoju. Obuhvaćeno je 20-tero djece od mlađe školske dobi do 18 godina. Djeca i mladi su polaznici Osnpvne škole Ljudevita Modeca Križevci, a ostali su bili iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci. Svi su smješteni u Samostanu časnih sestara red sv. Bazilija u Križevcima-paviljon za djecu Svetog Marka Križevčanina.

Kroz projekt su organizirane i provedene slijedeće aktivnosti: kreativno-stvaralačke, rehabilitacijske, motoričke, ritmičke, sportske i edukacija. Aktivnosti su se provodile u obliku radionica, grupnog i individualnog rada pod stručnim vodstvom edukacijskog rehabilitatora i dvije voditeljice radionica. Djeca i mladi su zadovoljni svojim sudjelovanjem u projektu, najviše su im se svidjele praktične aktivnosti i grupni rad koji im je osigurao intenzivne socijalne kontakte. Rad u radionicama im je omogućio da nauče nešto novo, da budu samostalniji, da se opuste i da češće kontaktiraju i druže se sa vršnjacima.
18.8.2020. je u dvorištu kuće koju Udruga koristi, u Gundulićevoj ulici održana završna konferencija kako bi se prezentirali rezultate provedenog projekta.

Izvor teksta i fotografija: Udruga Maslačak

Vezano

Komentari su zatvoreni.