Uređen parkirališni prostor ispred vatrogasnog doma DVD-a Glogovnica (FOTO)

U utorak je dovršeno uređenje parkirališnog prostora ispred vatrogasnog doma DVD-a Glogovnica te je tom prigodom zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević obišao završene radove.

Upravni odbor DVD-a Glogovnica donio je Odluku o asfaltiranju prije dvije godine, a do realizacije Odluke došlo je ove godine uz pomoć Grada Križevaca osiguranjem potrebnih financijskih sredstava. Asfaltirano je 470 m2 parkirališnog prostora. Vrijednost radova iznosi 55.000,00 kn (bez PDV-a). Radove je izvelo Poduzeće za ceste d.o.o., Bjelovar. DVD Glogovnica i Grad Križevci zajednički su osigurali financijska sredstva na način da je Grad nadomjestio razliku koju DVD nije mogao samostalno osigurati, a koja čini više od polovice potrebnog iznosa.

 

Predsjednik DVD-a Drago Škara ovom prigodom izjavio je kako su ove godine u dogovoru sa Gradom Križevcima uspjeli ostvariti dugo željenu investiciju te se zahvalio gradonačelniku Mariu Rajnu i njegovom zamjeniku Mariu Martinčeviću.

Predsjednik Mjesnog odbora Glogovnica Nikola Bratić također je istaknuo zadovoljstvo što je Grad Križevci podržao inicijativu te osigurao potrebna financijska sredstva. Istaknuo je zadovoljstvo ulaganjem u mjesto s obzirom da su u tijeku i građevinski radovi sanacije pročelja na crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije koje financira Ministarstvo kulture, u ukupnoj vrijednosti od 271.912,50 kn, a izvođač radova je Barok, građevinski obrt. Završetak radova očekuje se početkom jeseni.

Vodstvo Grada i ovom prilikom naglašava kako će i dalje usprkos novonastaloj situaciji i smanjenju gospodarske aktivnosti koje se odrazilo i na smanjenje prihoda gradskog proračuna, nastaviti s aktivnostima i radovima koji poboljšavaju uvjete i standard života građana na području grada Križevaca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.