Udruga Maslačak održala izbornu skupštinu, Tamara Premuš ostaje predsjednica

Udruga Maslačak je u utorak 18. kolovoza 2020. održala izbornu skupštinu. Na Skupštini je jednoglasno usvojeno financijsko izvješće za 2019. godinu. Ukupni prihodi u prošloj godini su bili: 435.623,00 kune dok su rashodi bili 395.817,00 kuna.

Jedna od točaka je bila i ispis članova prema Statutu Udruge koji tri ili više godina nisu platili članarinu.

Ova Skupština je bila izborna tako da je izabrano novo-staro vodstvo Udruge u sastavu: predsjednica Udruge Tamara Premuš, tajnica Maja Golub, članovi Upravnog odbora: Lana Banić, Nada Domitrović, Maja Golub, Štefica Hlebić i Tamara Premuš, te članovi Nadzornog odbora i Stegovne komisije. Voditeljica Kluba “Maslačak” je Nada Domitrović. Predsjednica Udruge je spomenula kako Udruga u rujnu 2020. navršava 30 godina djelovanja te kako se planirao organizirati koncert ili nešto slično. Zbog epidemije koronavirusa i zabrane okupljanja većeg broja ljudi obilježavanje ove godišnjice, ako se stanje ne stabilizira, odgađa se za 2021. godinu.

Predsjednica Udruge se u nastavku osvrnula na veliki problem sa prostorom. Podsjetila je sve prisutne kako je prošlo više od godinu dana kako je Udruga morala iseliti iz prostora Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci i kako se sada sve aktivnosti sa korisnicima te svi administrativni i knjigovodstveni poslovi odvijaju u kući. Primjenom epidemioloških mjera vezanih uz korona virus radi se u dvije skupine od kojih je jedna vani na dvorištu što već ukazuje na nedostatak prostora. Još veći problem će nastati dolaskom lošijeg vremena.

Premuš je također spomenula da prostor kuće nije prilagođen osobama u invalidskim kolicima. Sa COOR-om Križevci je po dolasku nove ravnateljice Mihaele Brkić, sklopljen novi ugovor na godinu dana o korištenju prostora COOR-a u manjem opsegu uz plaćanje najma 10,00 kuna po satu. Grad je nudio nekoliko „rješenja“; od prostora na katu u Komunalnom poduzeću, stare osječke knjižare do zemljišta u Karanama. Na kraju je sve ostalo u zraku je se na natječaj EU za razvoj infrastrukture nismo stigli prijaviti jer se u tako kratkom vremenu od kad smo doznali za zemljište nije mogao izraditi projekt.

Zaključak rasprave je da u narednom periodu treba osigurati adekvatan prostor. Predsjednica je čestitala svima na novom mandatu i zahvalila se za dosadašnji rad. Skupština je održana uz pridržavanje svih epidemioloških mjera vezanih uz korona virus i gužvu na parkiralištu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.