Druga pobjeda križevačkih rukometaša

Nakon dosadašnjih odigranih 6 kola i osvojena samo dva boda, stanje u svlačionici rukometaša iz Križevaca nije bilo nimalo optimistično. Takvom raspoloženju se priključila i činjenica da je previše igrača, čak trojica iz prve postave, već duže vrijeme što ozlijeđeno, što bolesno. To je ujedno i jedan od glavnih razloga osvajanja samo dva boda u dosadašnjem tijeku prvenstva 2. Hrvatske rukometne lige sjever

 Trener Dragutin Miklečić je imao vrlo nezgodnu situaciju u slaganju momčadi za ovo kolo protiv, za igrače “KTC”-a uvijek nezgodnih, gostiju iz Koprivnice. Koprivničanci su ovu sezonu jako dobro počeli i najavili  dolazak u punom sastavu. Križevčanima je pak bilo vrlo teško odraditi i ozbiljan trening, a kamoli sastaviti momčad koja će se ozbiljno suprotstaviti gostima, a time i polako preokrenuti taj negativan niz.

U utakmicu se ušlo sa silnom željom domaćina ali i s ne prevelikim očekivanjima, osim možda dostojnog otpora. Domaćin je  iznenađujuće dobro krenuo i osim prvih par minuta koje su vodili gosti, inicijativu preuzima domaćin, u 15. minuti povevši 9:6 i kasnije 10:7. Tada dolazi do pada igre igrača “KTC”-a i Koprivničanci to znalački koriste postigavši 4 gola u nizu, prešavši u vodstvo od 10:11. Na terenu se tada, s obzirom na klupu “KTC”-a, činilo  da je utakmica možda već riješena i da Križevčani ne mogu pratiti tempo igre, ali to nije bilo baš tako i na poluvrijeme se odlazi s objektivnim neriješenim rezultatom (13:13).

Drugo poluvrijeme u početku donosi opet bolju igra gostiju koji s lakoćom vrlo brzo prelaze u vodstvo od dva gola (14:16). Od tada počinje konkretna i lepršava napadačka igra križevačkih rukometaša i uz čvrstu i nadasve borbenu igru u obrani, prelaze u vodstvo koje ne ispuštaju do kraja utakmice. U tome razdoblju igra obiju momčadi je bila na boljem i primjerenijem nivou ovog natjecanja. Teško očekivano ipak se dogodilo i domaćin uzima dva boda i to zahvaljujući  prvenstveno iznimnoj požrtvovnosti svih igrača koji su se međusobno iskreno bodrili i doslovce bacali na svaku loptu.

Uz čestitke za sve, mora se istaknuti da je danas bio odličan golman Višnjević s 20 obrana (drugom poluvremenu 55%, sa skorom obrana 11/20), mladi Petrač s 5 pogodaka i Matija Hunjak s njih 6, koji su obojica dobili priliku i dobrano je opravdali. Požrtvovnost i nedostatak igrača se najviše vidi i u činjenici da je Dejan Kraljić odigrao gotovo cijelu utakmicu sa slomljenim palcom desne ruke i to na dva mjesta. Pobjedu su urnebesno proslavili igrači i publika zajedno.

Dobro došla pobjeda vratila je samopouzdanje u domaće redove i uz povratak nekog od ozlijeđenih igrača može se očekivati bolja igra i bolji rezultati. Sljedeće kolo igrači RK “KTC” gostuju u Đurđenovcu kod RK “AG DINAS” koji su sa osvojena 4 boda 10. dok su Križevčani s osvojena 4 boda 11 na tablici.
 
RK “KTC” :  RK “KOPRIVNICA” 27:22 (13:13)

Za “KTC” su igrali i postigli pogotke: Višnjević (20 obrana), Šporer, Matija Hunjak 6 golova, Neven Predojević 6, Robert Petrač 5, Roman Predojević 5, Damir Pavliček 4, Kristijan Kamenar 1, Dejan Kraljić, Šignjar, Vuković, Ivan i Igor Augustinčić,

Trener: Dragutin Miklečić
 
SEDMERCI: “KTC” 5/6, Koprivnica 7/8

ISKLJUČENJA: “KTC” 8 minuta, Koprivnica 10 minuta

Suci: Damir Barić iz Čakovca i Igor Rendulić iz Kutine

Nadzornik: Marijan Mraz iz  B. Trnovca

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.