Uspješno muziciranje i druženje na Poohfestu


Drugi festival puhačkih orkestara Poohfest, održan u subotu u Križevcima, uspješno je ugostio dva domaća i jedan inozemni orkestar, ocijenili su organizatori iz Gradskog puhačkog orkestra Križevci. Na drugi dan Spravišča glazbeno-zabavnu ponudu na otvorenom obogatili su promenadni nastupi vatrogasnih limenih glazbi Predavac i Đurđevac te gostujućeg orkestra iz Laškog u Sloveniji. Uz domaćina, svaki je orkestar izveo i polusatni koncertni program na pozornici na trgu bana Lackovića, priredivši građanima Križevaca i posjetiteljima 41. Spravišča prvoklasni glazbeni događaj.



Prva promenada glazbi Predavca, Đurđevca i Križevaca, uz koreografiju križevačkih mažoretkinja, koje vodi i trenira Gorana Katalenić, kretala se sa Strossmayerovog prema Lackovićevom trgu. Zatim su od 16 do 17 sati pozornicu kod crkve sv. Križa zauzeli Đurđevčani pod ravnanjem Božidara Škurdije i Križevčani pod ravnanjem Marija Komazina te, prkoseći kišnom vremenu, izveli skladbe iz popularnog repertoara.



U kasnijim popodnevnim satima drugom promenadom kroz centar grada su gosti iz Slovenije oduševili posjetitelje Spravišča, posebno plesna koreografija mažoretkinja iz Laškog. Zahvaljujući proljepšanju vremena, većem broju posjetitelja su se u koncertnom dijelu od 19 sati predstavili orkestri iz Predavca pod ravnanjem Dalibora Kasunića te Laškog pod ravnanjem Ivana Medveda. Čitav program je najavljivala i vodila Željka Šunjić.



U ime domaćina Poohfesta prigodne suvenire je gostujućim društvima uručio predsjednik križevačkih puhača Krunoslav Stijepan Šimunec, kojeg su za 29. rođendan darivali i njegovi svirači. Stopedesetak sudionika Poohfesta druženje je nastavilo uz gastronomsku ponudu na Spravišču, a križevački je orkestar pozvan gostovati u Laškom sredinom srpnja.



Poohfest je glazbeni festival pokrenut prošle godine s ciljem promicanja puhačke glazbe i glazbenog amaterizma uopće, a termin Križevačkog velikog spravišča prikladan je za predstavljanje tog glazbenog programa većem broju posjetitelja. Ovogodišnje, drugo izdanje festivala vremenski je bilo podijeljeno u dva poluvremena, a prvo poluvrijeme se održalo u travnju za Dan grada, kad je u Križevcima gostovao Puhački orkestar Fužine.


20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.