Stožer odobrio ponovni rad ordinacija specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza  na području županije potvrđena tri nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Osobe su upućene na bolničko liječenje, a riječ je o kontaktima ranije pozitivnih osoba. U ovom je trenutku ukupno 30 aktivnih slučajeva, a od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 152 slučajeva bolesti COVID-19.

Na današnjoj koordinaciji Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije  načelnik Ratimir Ljubić je članove izvijestio o tijeku priprema nove školske godine koja počinje u ponedjeljak 7. rujna, kazavši kako Županija u suradnji sa školama kojima je osnivač u potpunosti poduzima sve organizacijske aktivnosti kako bi za učenike i nastavnike bile osigurane sve epidemiološke mjere za početak rada. Na sastanku je raspravljeno i o Izabranim zdravstveno-organizacijskim pitanjima vezanim uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021 koje je 2. rujna izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Članovi Stožera donijeli su i zaključak o ponovnoj aktivaciji ordinacija specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu koje su zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih koronavirusom privremeno prestale s radom. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i ukazanu potrebu pacijenata, odlučeno je da ordinacije (u Đurđevcu – oftalmološka, internstička i kiruška te u Križevcima – internistička, psihijatrijska i ortopedska ordinacija)  ponovno kreću s pružanjem zdravstvene usluge u utorak,  15. rujna pri čemu će se osigurati primjena epidemioloških protokola koji su na snazi  i u svim ostalim zdravstvenim ustanovama.

Na kraju koordinacije članovi Stožera pozvali su građane da se i dalje odgovorno ponašaju,  primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice te Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.