Križevčanin dobrovoljno predao 240 komada streljiva

U petak, 28. kolovoza, osoba sa šireg križevačkog područja dragovoljno je predala 240 komada puščanog streljiva. Streljivo je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite, objavila je Policijska uprava koprivničko . križevačka.

Na ovaj način osoba je izbjegla moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a isto tako je otklonile opasnost iz svoje okoline i dala svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas.

Podsjetimo, akcija „Manje oružja, manje tragedija“ omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje:
automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.