Crosscity Team osvojio Dugo Selo, Tomislav Matoić izabran za najboljeg igrača turnira

Jučer se u Dugom Selu održao tradicionalni turnir 3×3 u uličnoj košarci. U seniorskoj konkurenciji okupilo se 13 ekipa, a turnir je protekao u dominaciji križevačkih košarkaša.

Prvo mjesto i novčanu nagradu od tri tisuće kuna osvojila je ekipa Crosscity Team, koju su činili Tomislav Matoić, Tomislav Maslić, Marko Kirin i Dominik Nervo. Oni su u finalu pobijedili jednu od najboljih ekipa hrvatske po FIBA 3×3 rankingu – General Vasilij Mitu, za koju igra Ivan Svoboda, još jedan sjajan izdanak križevačke škole košarke.

No, Svoboda je ovaj puta, iako je u finale njegova ekipa ušla kao favorit, morao čestitati svojim sugrađanima i bivšim suigračima iz Radnika te nekadašnjeg premijerligaša KK Križevci. Crosscity Team je nakon 12 minuta rovovske bitke pobjedu odnio zahvaljujući granitnoj obrani te su slavili sa 12:10.

Tomislav Matoić iz pobjedničkog sastava proglašen je za najboljeg igrača turnira.

Spomenimo i da su Križevci imali predstavnike u U-15 konkurenciji, gdje je ekipa Balliswife osvojila odlično 2. mjesto. U finalu su tijesno poraženi od ekipe iz Ivanić Grada, koju su prethodno uvjerljivo svladali u grupnoj fazi.

Nažalost, u finalnom su dvoboju ipak posustali pred sam kraj utakmice te su sa 12:10 poraženi, ali i osvojeno 2. mjesto predstavlja sjajan rezultat. Ekipu su činili Mario Matoić, Borna Katanović, Karlo Gršić i Jura Brkić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.