Šesti dan zaredom povećao se broj zaraženih osoba, Stožer apelira na odgovorno ponašanje

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije jučer je obavijestio javnost kako šesti dan zaredom, Županija bilježi povećanje broja novooboljelih osoba. Pristigli su nalazi testiranih osoba u posljednja 24 sata te su jučer potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom COVID-19.

Riječ je o dvije osobe iz đurđevačkog i jednoj osobi s koprivničkog područja. U ovom trenutku poznato je kako je riječ o osobama koje su bliski kontakti ranije zaraženih osoba i jedna je mlađa osoba koja je razvila blage simptome po povratku s ljetovanja. U tijeku je epidemiološka obrada bliskih kontakata novo zaraženih osoba, a trenutno se 91 osoba nalazi u kućnoj samoizolaciji.

S jučerašnjim rezultatima na području Županije registrirano je 19 aktivnih slučajeva koji se nalaze na kućnom liječenju i jedna je osoba ozdravila, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 126 slučaja bolesti COVID-19.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju,  primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze.

Poseban apel upućuje se mlađim osobama po povratku s ljetovanja da se u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti ili sumnje da su bili kontakti zaraženih osoba ponašaju odgovorno bez ostvarivanja novih kontakata kako bi smanjili mogućnosti širenja zaraze.

Vezano

Komentari su zatvoreni.