Grad prijatelj djece: Postavljeno novo dječje igralište na Strossmayerovom trgu

Kao Grad prijatelj djece, Križevci sustavno ulažu sredstva u stvaranje sadržaja namijenjenih najmlađim Križevčanima i Križevčankama. Tako se uz redovne projekte i programe s područja predškolskog odgoja sredstva redovno ulažu i u postavljanje novih te održavanje postojećih dječjih igrališta na području grada.

Ovih dana postavljeno je montažno dječje igralište na trgu Josipa Jurja Strossmayera, pokraj Turističkog informativnog centra. Tom prilikom, gradonačelnik Mario Rajn kazao je kako Grad Križevci ponosno nosi titulu Grada prijatelja djece i ovo igralište je još jedan dokaz tome. Kroz niz sugestija o nedostatku sadržaja na glavnom gradskom trgu koje su uputili građani, postavljeno je montažno igralište kako bi dodatno revitalizirali i oživili gradski trg. Grad je posvećen mladima i djeci pa je i cilj da se što više mladih obitelji i djece zadržava na trgu i dobiva sadržaje koji traže.

Gradonačelnik je naglasio kako ovdje neće stati s postavom igrališta, uz uređeno dječje igralište s pijeskom parku u Ulici Franje Tuđmana, u planu je još nekoliko lokacija na području grada na kojima žive mlade obitelji s djecom, a nastavlja se i s programom postavljanja dječjih igrališta i u našim selima. Gradonačelnik je zahvalio tvrtki Radnik d.d. na iznimnoj suradnji budući da je igralište postavljeno na privatno zemljište u njihovom vlasništvu. S tvrtkom Radnik sklopljen je ugovor i nakon toga postavljeno igralište koje je montažno i lako za maknuti na drugu lokaciju te vjeruje kako će novo igralište u centru grada biti na zadovoljstvo djeci i roditeljima dugi niz godina.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.