Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1318

Đorđe Balašević, Jovana Balašević i Radoje Čupić na tiskovnoj konferenciji u zagrebačkoj Areni 19. prosinca 2010. godine (foto R. Matić)


U Temi Krugova s trećim nastavkom završavamo sjećanje na Đorđa Balaševića preko jedne snimke iz arhive emisije koja je učinjena 19. prosinca 2010. godine, prilikom susreta s njim na konferenciji za tisak i poslije nje, povodom njegovog koncerta u zagrebačkoj Areni dan prije, te premijere filma Kao rani mraz nakon te konferencije.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Konj i magarac: po Ezopu Silvije Šesto, knjiga za mlade je Bok, Roko! Krešimira Butkovića, na odjelu beletristike Tjeskobni ljudi Fredrika Backmana, a na stručno-znanstvenom odjelu Divlja priroda Hrvatske Gorana Šafareka.

Na današnji datum rođeni su Ferdo Šišić, Robert ‘Bobby’ Fischer, predstavljena je prva lutka Barbie, a umrli su Hans Christian Ørsted, Sereno Watson i Ljiljana Budičin-Manestar.

U Vijestima Krugova bavimo se slikarskim umijećem Winstona Churchilla, izložbom 51000 Balthazargrad, natječajem za haiku poeziju ususret Olimpijskim igrama u Tokiju, novim ciklusom izložbi ispred Umjetničkog paviljona u Zagrebu, skorašnjom izložbom u Likovnoj galeriji u Križevcima, te događajima na Future Hubu Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo novosti s Marsa, s Međunarodne svemirske stanice, o Starshipu, nedavni bliski prolazak asteroida Apophis pored Zemlje, prijave za turistički let oko Mjeseca.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Giuseppea Verdija, Samuela Barbera, Đorđa Balaševića, Ive Robića i grupe U2.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1318 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 9. ožujka od 17 sati, a uskoro će biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci gdje su već dostupne emisije od broja 1301 do 1312. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.