Za vikend preventivna akcija ‘Osvijetli se’

DSC_0003_policija_teška_krađa_2015-07-28Križevačka udruga biciklista (KUB) u suradnji s Policijskom postajom Križevci te nezavisnim portalom Križevci.info križevačke udruge P.O.I.N.T. organizira preventivnu akciju „Osvijetli se“.
– Prema neslužbenim istraživanjima koje je Križevačka udruga biciklista provela, manje od 10% biciklista posjeduje prednje i zadnje svijetlo prilikom vožnje u noćnim uvjetima. Još ih toliko ima prednje ili zadnje svijetlo. Dakle, možemo reći da oko 20% biciklista noću bude osvijetljeno ili poluosvijetljeno, istaknuo je predsjednik KUB-a Danijel Šaško.

Potaknuti tom činjenicom, organizatori su se odlučili na ovu akciju prije početka školske godine, kad će i sve više djece biciklista biti u prometu. Cilj akcije je osvijestiti sve bicikliste da je obavezno korištenje svjetala na biciklu prije svega zbog njihove sigurnosti u prometu, a potrebna je posebna pozornost vozača da pripaze na djecu u prometu kao i policije da posebnu pažnju obrate na prostore oko škola.

IMG_1253m_sigurnosne_krijesnice_prvoskolci_zupanijaRavnateljima osnovnih škola uručene sigurnosne krijesnice za prvoškolce

Uoči početka nastave ravnateljima osnovnih škola s područja cijele Koprivničko-križevačke županije, onih kojima je Županija osnivač kao i onih kojima su osnivači gradovi Đurđevac, Križevci i Koprivnica, uručene su sigurnosne krijesnice za prvoškolce. Uručeno je ukupno 1150 krijesnica u vrijednosti 7.187,50 kuna, koje su pribavili Koprivničko-križevačka županija i Županijska uprava za ceste.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.