Zlatne Križevčanke: Ida Šimunčić i Veronika Drljačić okrunile se seniorskim naslovima prvakinja Hrvatske

U organizaciji Hrvatskog atletskog saveza i AK Agram u Zagrebu je 8. i 9. kolovoza održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke, a već prvog dana postignuto je niz izvrsnih rezultata.

Toplo vrijeme i temperatura od oko 30 stupnjeva očito je pogodovala natjecateljima u postizanju dobrih rezultata, osim trkačima i trkačicama na srednjim i dugim prugama.

Križevačka atletika ima pregršt razloga za zadovoljstvo. Veronika Drljačić dvostruka je prvakinja Hrvatske. Pobijedila je konkurenciju na 200 i 400 metara. Prvo je u subotu slavila na 400 metara, gdje je istrčala osobni rekord 54,66 sekundi, da bi se jučer okitila zlatom na dvostruko kraćoj dionici.

Sjajna je bila i Ida Šimunčić, koja je obranila naslov državne prvakinje na 400 metara s preponama, istrčavši tu dionicu za 59,80 sekundi. Tome je pridodala i brončano odličje s jednake dionice, ali u utrci bez prepona gdje je, kao što smo već spomenuli, slavila Drljačić.

Nastupio je i Ognjen Mergon, koji je na utrci na 1500 metara ostao na korak do pobjedničkog postolja, te je osvojio 4. mjesto.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.