Prigorski vatrogasci na redovnim ljetnim dislokacijama na Jadranu

Vatrogasci s područja Koprivničko-križevačke županije i ove su godine temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2020. godini te zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića na dislokacijama na otočju Brijuni i na otoku Lastovo.

U srijedu 23. srpnja izvršena je treća smjena dislokacije na otoku Lastovo na koju su se uputila četiri djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac i Križevci te jedan pripadnik DVD-a Srednji Dubovec. Na dislokaciji se nalazi šumsko terensko vozilo koje je opremljeno kombiniranom pumpom, spremnikom sa 4500 litara vode i 200 litara pjenila i krovnim bacačem. Vozilo je u vlasništvu JVP Đurđevac, a opremljeno je i kompletnom opremom za gašenje požara i hidrauličkim alatom za potrebe hitnih intervencija. Na dislokaciji se nalazi i šumsko terensko vozilo DVD-a Rasinja kapaciteta 3500 litara vode

Na otočje Brijuni u sklopu dislokacije druge smjene uputila su se četiri djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica, dok su za potrebe osiguranja otoka Mali Brijun i otoka Vanga osigurana četiri pripadnika DVD-a Jagnjedovec, Reka i Željezničar. Na Velikom Brijunu nalazi se auto cisterna u vlasništvu JVP Koprivnica opremljeno visokotlačnom pumpom i spremnikom sa 7000 litara vode  dok je na Malom Brijunu vozilo sa spremnikom od 450 litara, pripadajućom opremom za gašenje požara te sustavom veza.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.