Na području županije potvrđena dva nova slučaja bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su na području županije potvrđena dva nova slučaja bolesti COVID-19. Riječ je o ocu i novorođenčetu, članovima obitelji ranije pozitivne osobe na koronavirus koji su dobrog zdravstvenog stanja te su trenutno na liječenju u kućnoj samoizolaciji.

Na području županije trenutno je pet aktivnih slučajeva pozitiviteta bolesti COVID-19,  a od početka epidemije ukupno su zabilježena 104  slučaja oboljenja koronavirusom.

Ovim putem Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na sve sugrađane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera te uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanih za sve vrste okupljanja, posebice onih obiteljskih na kojima dolazi do bliskih kontakata jer posljednji slučajevi pokazuju da su i naši najmlađi podložni zarazi koronavirusom.

Upravo zbog toga, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poziva sve stanovnike da se suzdrže od bliskih kontakata, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice te da poštuju preporučenu distancu kako bi se zaštitilo vlastito zdravlje, ali i zdravlje ostalih sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije

Vezano

Komentari su zatvoreni.