Gradonačelnik upriličio prijem za odlične učenike

U dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka, 14. srpnja je održan već tradicionalan prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji su svoje školovanje završili s odličnim uspjehom (svih osam razreda s 5.0 i od 1.-3. te 1.-4. razreda srednje škole s prosjekom 4.8) te njihove razrednike i ravnatelje. 

Nakon uvoda i dodjele, svim prisutnim učenicima, razrednicima i ravnateljima obratio se gradonačelnik s riječima hvale. Izrazio je veliko zadovoljstvo što su učenici unatoč specifičnoj školskoj godini, pokazali da su vrijedna i marljiva djeca te je posebno naglasio kako su upravo oni budućnost grada i pozvao ih da se uključe u aktivnosti grada. Poželio im je puno sreće u daljnjem školovanju rekavši:

„Od jeseni kreće jedno novo životno razdoblje, za neke na fakultetu, za neke na tržištu rada. Siguran sam da će grad biti tu za sve one koji će ostati ovdje, a volio bih vjerovati da ćete svi ostati u gradu. Ova današnja nagrada je prvenstveno simboličan izraz pohvale svima vama i nadam se da ćete je tijekom ljeta iskoristiti na najbolji način.“ 

Također je osvrt bio i na svim nastavnicima i mentorima koji su uložili puno truda u radu s učenicima kako bi im omogućili što kvalitetnije obrazovanje. Osim gradonačelnika, na prijemu je bio i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam – Sandro Novosel. 

Ukupno je nagrađeno 29 učenika odlikaša osnovnih i srednjih škola; 11 iz osnovnih škola, 6 iz glazbene te 12 iz srednjih škola. Iz proračuna su osigurana financijska sredstva za nagrađene, ukupno 14.300 kuna, po 500 kuna za učenike osnovnih i četverogodišnjih srednjih škola te 300 kuna za one koji su završili trogodišnje programe. 

Vezano

Komentari su zatvoreni.