Klub liječenih alkoholičara održao godišnju skupštinu

Članovi Kluba liječenih alkoholičara Križevci održali su u utorak 7. srpnja Godišnju skupštinu na otvorenom, kod Srednje gospodarske škole u Križevcima.

Skupštinu je otvorio predsjednik KLA Križevci Tihomir Horvat koji je nazočnima podnio Izvješće o radu Kluba, naglasivši kako Klub broji 28 aktivnih članova, od toga 22 apstinenata i 6 članova obitelji te 3 prijatelja kluba. Naveo je pritom i aktivnosti Kluba koje su prvenstveno usmjerene na održavanje redovitih terapijskih sastanaka u prostoru Doma zdravlja Križevci, suradnju s drugim srodnim klubovima u vidu organizacije sportskih događaja te obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti i druge. S obzirom na nemogućnost održavanja redovitih sastanaka zbog pandemije koronavirusa, stručni djelatnici i članovi kluba prilagodili su svoje aktivnosti tako da su se apstinenti redovito javljali telefonski i tako održavali apstinenciju.

Prigodnim riječima obratili su se stručni djelatnici: prvostupnica sestrinstva Zlatica Nemec, prof. Milan Čapalija i mag. socijalnog rada Nataša Habijanec Sokač istaknuvši doprinos Kluba u liječenju od ovisnosti o alkoholu i boljem i zdravijem životu.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Mario Rajn koji je čestitao apstinentima i stručnim djelatnicima na predanom radu. Istaknuo je kako Klub zaslužuje podršku Grada i cijele društvene zajednice rekavši: „Vidim da je ovdje jedna izrazito obiteljska atmosfera. Drago mi je da kažete da vam je Grad partner i budite sigurni da imate s naše strane građansku, društvenu, ljudsku potporu. Puno je ovdje ljudskih priča, inspirirajućih koje bi vjerojatno mnogi mladi trebali poslušati kako se boriti s ljudskim slabostima i više od svega kako činiti dobro sebi i svojoj obitelji.“

Na Skupštini su ujedno uručena priznanja članovima povodom njihovih obljetnica apstinencije od alkohola i pušenja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.