U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa održan okrugli stol na temu “Važnost poticanja (društvenog) poduzetništva u lokalnoj zajednici“

U Razvojnom centru i tehnološkom parku u Križevcima Gradsko društvo Crvenog križa Križevci organiziralo je okrugli stol na temu “Važnost poticanja (društvenog) poduzetništva u lokalnoj zajednici“. Okrugli stol dio je projekta „Mladi kao socijalni kapital“ koji se provodi s ciljem osiguranja optimalnih razvojnih uvjeta, podrške i informacija mladima u lokalnoj zajednici kako bi ih se osposobilo i potaknulo na samozapošljavanje, ali i upoznalo s pojmom društvenog poduzetništva, a sve u cilju razvoja i porasta socijalnog kapitala među njima.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partner na ovom projektu je i Grad Križevci. Ciljevi projekta su osposobljavanje i educiranje mladih za pokretanje vlastitog posla, promicanje (društvenog) poduzetništva, poticanje mladih za preuzimanje uloge aktivnog građanina, podići razinu informiranosti mladih o njihovim pravima i mogućnostima u lokalnoj zajednici te promocija volonterstva.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus uvodno je govorila o brojnim projektima koje provode posljednjih godina, a moderatorica okruglog stola Dora Vrhovec Golub ukratko ih je predstavila.

Na okruglom stolu govorili su Ivan Biškup, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu, Tihomir Hodak, direktor poslovnog razvoja i član uprave tvrtke Codel d.o.o., Antonio Sirovec, predsjednik Savjeta mladih Grada Križevaca, Alemka Lončar, direktorica Križevačke čokolaterije Hedona d.o.o. te Jelena Mucko, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec. Sudionici okruglog stola govorili su o društvenom poduzetništvu i važnosti poticanja mladih na društveno odgovorno poduzetništvo.

Pročelnik Ivan Biškup zahvalio je Gradskom društvu Crvenog križa na tome što je Grad Križevci uključen u ovaj projekt te istaknuo važnost financijske pismenosti, koja je veliki problem i to ne samo kod mladih. Naglasio je da je kroz ovaj projekt cilj educirati polaznike o tumačenju financijskih izvješća kako bi mogli donijeti odluku o tome hoće li se upustiti u neki poduzetnički pothvat ili ne.

Antonio Sirovec, predsjednik Savjeta mladih Grada Križevaca istaknuo je važnost edukacije mladih, a kao poseban problem naglasio je nemogućnost mladih da steknu potrebno radno iskustvo nakon završenog obrazovanja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.