Kešer komentirao mogući ulazak u Sabor: „Pisana pravila su na mojoj strani”

U ovom trenutku novi saziv Hrvatskog sabora još uvijek nema nijednog kandidata koji nam stiže s križevačkog područja, no u danima nakon izbora, ipak bi moglo doći do obrata po kojem bi vizu za parlament mogao ovjeriti Mladen Kešer, načelnik Općine Kalnik.

Naime, kako je jučer prvi javio Radio Križevci, Kešer bi u Hrvatski sabor mogao ući umjesto Damira Bajsa, člana stranke Nezavisna lista Damira Bajsa, koja je u svibnju potpisala sporazum o zajedničkom nastupu na ‘parlamentarnim’ izborima sa Restart koalicijom predvođenom SDP-om. O čemu se točno radi, za Križevci.info pojasnio je Mladen Kešer.

“Postoji sporazum između SDP-a i gospodina Bajsa po kojem je kolega Bajs trebao skupiti pet tisuća preferencijalnih glasova i ukoliko se to ne realizira, da će taj mandat pripasti SDP-u. Takav sporazum postoji i potvrđen je od glavnog odbora stranke. S obzirom na to da gospodin Bajs nije uspio prikupiti toliko preferencijalnih glasova, ako će se pridržavati sporazuma, taj će mandat pripasti SDP-u”, javio nam se Kešer i dodao što slijedi:

“Sve ovisi o tome hoće li se poštivati pravila dogovorena prije utakmice ili će se smisliti neka nova pravila za koja ja ne znam. Ja sam skupio 2200 glasova, imam najviše preferencijalnih glasova od kandidata koji bi ovog trenutka mogli ući u Sabor. Sve je na tijelu stranke koja bi morala donijeti konačnu odluku. Pisana pravila su na mojoj strani, a kako će to na kraju ispasti, ja to ne mogu ovog trenutka reći”, zaključio je Mladen Kešer u razgovoru za Križevci.info.

Vezano

Komentari su zatvoreni.