Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1214

Izložba 'Poljana Križevačka 1 i 2' u Likovnoj galeriji u Križevcima (foto R.Matić)
Na izložbi ‘Poljana Križevačka 1 i 2’ u Likovnoj galeriji u Križevcima (foto R.Matić)

Nakon šest tjedana ljetnog odmora Krugovi se vraćaju “u eter” Radija Križevci. Na početku slušamo prvih dvadesetak minuta snimke s predstavljanja 19. broja časopisa Cris koje je održano u Gradskoj knjižnici Franjo Marković u Križevcima 5. lipnja ove godine.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu O zecu koji se volio smijati Grigora Viteza, knjiga za mlade je Eva, mala žena Vlaste Golub, iz beletristike je odabrano djelo Najbolje doba našeg života Antonija Scuratija, a na stručno-znanstvenom odjelu Kreativni pristup lektiri Marine Gabelice i Dubravke Težak.

U Vijestima Krugova govorimo o tri velike retrospektivne izložbe koje Zagrebačka Galerija Klovićevi dvori najavljuje za novu, jesensko-zimsku sezonu, saznajemo da je FBI nakon 13 godina pronašao najslavnije cipele u povijesti filma, sjećamo se Trokuta… Od lokalnih vijesti ističemo izložbu Poljana Križevačka 1 i 2 u Likovnoj galeriji u Križevcima, te najavljujemo Zelenu čistku i novo izdanje Pub InKVIZicije.

Na današnji datum rođeni su Carl Zeiss, Vjenceslav Novak, Frano Alfirević i Theodor Adorno, Rudolf von Habsburg popeo se na prestolje Svetoga Rimskog Carstva, New York i Washington su stradali u terorističkim napadima na Svjetski trgovački centar i Pentagon, umro je Nikita Sergejevič Hruščov…

U Svemirskom kutku govorimo o nekim prošlim događajima s područja astronomije i astronautike na datum ove emisije, o aktualnim događajima na području astronomije i astronautike, te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana, koje ćemo pokušati promatrati teleskopima.

Zanimljivosti otkrivaju kako je posječeno najstarije drvo na svijetu, a završavamo izrekom Friedricha Schillera.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Luke Sorkočevića, Franje Dugana, Judy Garland, Arethe Franklin, Joea Zawinula, Petera Tosha, te grupa The Beatles i The Verve.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1214 na programu je u utorak 11. rujna od 17 do 18:30 sati. Reprizu emisije možemo slušati u subotu, 15. rujna od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.