Savez Alpe Jadran odobrio nova sredstva za projekte iz Koprivničko-križevačke županije

Prošlog tjedna održana je sjednica Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran putem online platforme kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao viši savjetnik – specijalist za europske fondove Vladimir Šadek sa suradnicima. Članovima je  podnio izvješće o aktivnostima kontaktne točke Saveza za Županiju u proteklom razdoblju.

Koprivničko-križevačka županija nositelj je tematske koordinacijske točke za ruralni razvoj i etničku baštinu o čijim proteklim aktivnostima se također raspravljalo, kao i o provedbi zajedničkog projekta B-live u kojem Županija sudjeluje u suradnji s Općinom Benedikt iz Republike Slovenije i partnerima iz Mađarske, Austrije, Slovačke, Češke i Srbije. Projekt u središte stavlja potrebe i izazove mlade populacije koja napušta ruralna područja te demografske promjene, aktualan trend potaknut upravo migracijama.

Upravni odbor je na sjednici donio odluku o sufinanciranju projekata za 2020. godinu koji će se realizirati unatoč tome što su brojne aktivnosti otkazane. Sukladno rezultatima evaluacijskog procesa, prijaviteljima s područja Koprivničko-križevačke županije odobreno je ukupno 7.300,00 eura. Kviz „Europa moja domovina 2020.“ u organizaciji Područne škole Bakovčica sufinancirat će se iznosom od 2.000,00 eura, projekt „U bakinom krilu“ prijavitelja Folklorni ansambl Koprivnica s 1.300,00 eura, dok je za „Zlatna vina Alpe Adria“ odobreno 4.000,00 eura.

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić je podnio izvješće o radu s obzirom na predsjedanje Varaždinske županije Vijećem Saveza Alpe Jadran, a izvješće o radu Saveza je podnio i glavni tajnik Saveza Thomas Pseiner. Raspravljalo se i o razvoju zajedničkih projekata svih regija članica Saveza u svrhu jačanja postojeće suradnje, a jedna od predloženih tema za budući projekt je briga o socijalno osjetljivim skupinama. Razmijenjena su i iskustva u radu i djelovanju institucija regija članica Saveza tijekom epidemije koronavirusa, kao i utjecaj virusa na provedbu projekata i redovnih aktivnosti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.