Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1289

Iva Mihalic Krčmar na Pinklec festu 11. listopada 2019. (foto R.Matić)
Iva Mihalic Krčmar na Pinklec festu 11. listopada 2019. (foto R.Matić)

 

U Temi Krugova slušamo posljednjih petnaestak minuta prve točke prošlogodišnjeg Pinklec festa, 11. listopada, u gradskoj knjižnici. Gošća iz Međimurja, Iva Mihalic Krčmar pričala nam je o svom putovanju u Sjevernu Koreju prošloga proljeća, da bi sudjelovala u međunarodnoj maratonskoj utrci. Reportaža se zove Trk u Pyongyangu. Slušamo razgovor s posjetiteljima nakon predavanja.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Folirant u razredu Ivane Ćurić, knjiga za mlade je Ptica u meni leti kamo hoće Sare Lundberg, na odjelu beletristike Pseći arhipelag Philippea Claudela, a na stručno-znanstvenom odjelu Bleferi i šahisti Josipa Kregara.

U Vijestima Krugova saznajemo da je otvoren 14. Festival tolerancije, da je umro Milton Glaser, koja je novost u Simpsonima, koje su nove radionice u kulturi otvorene u Rijeci, da se otvara izložba Krležinih rukopisa, te informiramo o događanjima u Galeriji K2 u Križevcima.

Na današnji datum rođeni su Stanko Vraz, Franjo Hanaman i Ksenija Pajić, Albert Einstein objavio je članak koji najavljuje teoriju relativnosti, dogodila se “noć dugih noževa”, umro je Ivan Trnski

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana.

U Zanimljivostima govorimo o ivanjskim krijesnicama (ne krijesovima) a na kraju ističemo zbog čega ne treba odustajati.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Vere Lynn, Ala Stewarta, Cheta Atkinsa, te grupa Better Than Ezra, Dire Straits i Sweet.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1289 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 30. lipnja od 17 do 18:30 sati. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.