Predstavljamo srednju školu „Ivan Seljanec“: Moderna škola sa 17 obrazovnih programa

Upis u srednju školu jedna je od najvažnijih životnih odluka svakog osnovnoškolca, a obzirom da se klasična promocija upisa u srednje škole zbog izvanrednih okolnosti ove godine ne može realizirati, Koprivničko-križevačka županija će uz Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije  2020./2021. na svojoj internet stranici omogućiti srednjim školama da se predstave te na taj način učenicima olakšaju odluku u odabiru za njih najboljeg i adekvatnog srednjoškolskog programa. Danas svoje školske programe predstavlja Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci.

Moderna škola sa 17 obrazovnih programa

Srednja škola „Ivan Seljanec“ koja slijedi tradiciju strukovnog školstva Križevaca, osnovana je 23.12. 1991. s nazivom Industrijsko-obrtnička škola, a današnje ime po poznatom križevačkom profesoru tjelesnog odgoja nosi od 1995. Od svega nekoliko zanimanja u svojim počecima, škola danas obrazuje 410  učenika u 6 obrazovnih sektora i 17 obrazovnih programa.

Škola je u javnosti poznata i po svojem doprinosu zajednici, od volontiranja, do humanitarnih akcija u školi i izvan nje. Učenici graditeljskih zanimanja su u okviru svoje praktične nastave i završnog rada čak izgradili i čitavu kuću za jednu potrebitu obitelj, naravno, uz pomoć jedinice lokalne samouprave i križevačkih tvrtki i obrtnika.

Škola se redovito uključuje u manifestacije koje se organiziraju u našoj lokalnoj zajednici pa nas tako svake godine možete vidjeti na Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije,  Danu Grada Križevaca, Gastrofestu i drugim događanjima …

Učenici škole ističu se i na natjecanjima pa je tako škola imala i državne prvake u području građevinarstva (zidarstvo) i tekstila. Na strukovnim natjecanjima uspješni su i učenici ugostiteljskih zanimanja, a sudjelovali smo i na mnogim državnim natjecanjima i smotrama iz općih predmeta kao što su natjecanja iz Matematike, Njemačkog jezika, Engleskog jezika te na državnim natjecanjima u  sportskim disciplinama kao što su košarka, atletika, stolni tenis i sl.  Školske godine 2015. Škola je bila organizator Državnog natjecanja u graditeljskim i geodetskim vještinama.

Kako bi dala svoj doprinos modernizaciji obrazovanja u Republici Hrvatskoj i podizanju kvalitete poučavanja, Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci odlučila se i za sudjelovanje u eksperimentalnom programu „Škola za život“ koji trenutno provodimo u dva prva i dva druga razreda. Donesen je i strateški plan razvoja škole koji uključuje opremanje škole, razvoj novih programa, podizanje digitalne zrelosti škole te razvoj programa mobilnosti za učenike i nastavnike. Škola sudjeluje i u raznim projektima iz kojih je za svoj rad, edukaciju nastavnika i učenika i podizanje kvalitete nastave povukla značajna sredstva.

Dodatni programi – što sve možete u Seljancu?

Dodatnim programima nastojimo povećati konkurentnost učenika na tržištu rada nakon završetka naše škole na način da povećavamo njihove kompetencije ovisno o njihovim interesima i sklonostima. Takvi programi također doprinose razvoju učenika kao cjelovitih osoba koje su svjesne svojih vrijednosti i snaga.

Fakultativni predmeti

Poznata uzrečica kaže „Vrijediš koliko jezika govoriš“. Stoga našim učenicima nastojimo omogućiti učenje stranih jezika i više od propisanih programa. Stoga će učenici koji se upišu kod nas u prvi razred četverogodišnjih strukovnih zanimanja moći (prema svom izboru) fakultativno učiti francuski jezik kao drugi ili treći strani jezik.

Izvannastavne aktivnosti

Unatoč poteškoćama zbog opterećenja učenika velikim brojem sati i mnogo učenika putnika, organiziramo sljedeće izvannastavne aktivnosti kao redovne ili povremene aktivnosti:  robotika, medijska skupina, dani astronomije, školski sportski klub, izložbe, talent šou „Budi svoja zvijezda“, pješačenje cijele škole na Kalnik i održavanje sportskih i zabavnih natjecanja na igralištu OŠ Kalnik te zajednički piknik i mnoštvo drugih događanja.

Gosti predavači

Često u okviru izvannastavnih programa, sata razrednika, ali i nastavnih redovnih programa u goste zovemo goste predavače koji su stručnjaci u svojim specijalističkim područjima.

Tko su gosti predavači? Često planiramo predavanja liječnika, informatičara (na našoj Konferenciji za edukaciju nastavnika u okviru gradskog programa CrisCon), sveučilišnih profesora, književnika, novinara, prometnih, ekonomskih, strojarskih i ostalih stručnjaka, psihologa, poduzetnika, majstora, poznatih kuhara i drugih stručnjaka.

Od poznatijih osoba u posljednje vrijeme ugostili smo književnike Pavla Pavličića, Julijanu Matanović i Marka Gregura  te poznatog TV chefa Davida Skoku

VAŽNE INFORMACIJE:

Ravnateljica: Gordana Juran Ratković

Adresa škole: Trg sv. Florijana, 48260 Križevci

Broj telefona: 048/ 279 – 491

Adresa e-pošte škole: ured@ss-iseljanec-kc.skole.hr

POVEZNICE:

Web stranica: http://ss-iseljanec-kc.skole.hr/

Facebook:  https://www.facebook.com/Seljanec/

Instagram: https://www.instagram.com/srednja_skola_ivan_seljanec_kz/?hl=hr

Informacije o Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci možete pronaći i u Vodiču kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije, te u radijskoj emisiji koju možete poslušati na ovoj POVEZNICI.

 

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.