Prilika za posao: Javni poziv za prijavu kandidata za popisivača Popisa poljoprivrede 2020.

 

Državni zavod za statistiku provodit će Popis poljoprivrede 2020. od 1. do 30. lipnja na temelju članka 45. Zakona o službenoj statistici i Zakona o Popisu poljoprivrede 2020.  za poslovne subjekte i njihove dijelove koji su definirani područjem A Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo prema NKD-u 2007. te ostale poslovne subjekte i njihove dijelove koji obavljaju poljoprivrednu proizvodnju, a razvrstani su drugdje. Službena prijava za popisivače već je započela na web stranici Državnog zavoda za statistiku, a prijave traju do 24. lipnja 2020. Na web stranici www.dzs.hr će biti objavljen javni poziv i link na prijavu na stranicu www.popispoljoprivrede.hr.

Popis poljoprivrede 2020. opsežno je statističko istraživanje čiji je cilj dobivanje što preciznijih podataka o hrvatskoj poljoprivredi i utvrđivanje važnosti te djelatnosti za hrvatsko gospodarstvo. U Republici Hrvatskoj provest će se Popis poljoprivrede u razdoblju od 14. rujna do 14. listopada 2020. Službene prijave za popisivače su već počele, a traju do 24. lipnja 2020.  Javni poziv bit će objavljen na web stranici www.dzs.hr (s linkom za prijavu) i na www.popispoljoprivrede.hr.

Osnovna pitanja u upitniku jesu: osnovni podaci o poslovnim subjektima i njihovim dijelovima koji su definirani područjem poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo prema NKD-u 2007., radna snaga na poslovnom subjektima (uključujući sezonsku), korištena poljoprivredna površina (oranice, povrtnjaci, livade, pašnjaci, rasadnici, svježe povrće, jagode, cvijeće i ukrasno bilje, vinogradi, voćnjaci i maslinici) uključujući površine pod ekološkim uzgojem i površine u pripremi za ekološki uzgoj, način korištenja poljoprivrednog zemljišta, navodnjavanje, stočarstvo (uključujući perad i pčele) te ostale životinje, objekti za smještaj životinja, gnojiva (tehnike primjene stajskoga gnoja, objekti za pohranu stajskoga gnoja, površine tretirane stajskim/mineralnim gnojivima), mehanizacija i potrošnja gnojiva. Prikupljanje podataka za poslovne subjekte i njihove dijelove provest će se izvještajnom metodom putem interneta (CAWI – Computer Assisted Web Interview), a iznimno putem tiskanih obrazaca.

Javni poziv zainteresiranim kandidatima dostupan je na slijedećoj poveznici:   Javni poziv zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava za sudjelovanje u Popisu poljoprivrede 2020. godine u svojstvu popisivača (003) Plakat

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.