Planinari idu tragovima kalničkih partizana

Planinarski_dom_ Kalnik_pohod_KamešnicaPlaninarski entuzijast Stjepan Jembrek iz Planinarskog društva “Kalnik” Križevci poziva zainteresirane planinare i izletnike na planinarski obilazak Prve Partizanske bolnice Stupe i Druge partizanske bolnice Gabrinovec na Kalniku, koji će se održati u subotu 22. lipnja 2013. na Dan antifašiičke borbe. Okupljanje u Križevcima je kod kafića “Gornji grad” u 7:30 sati, odnosno kod Planinarskog doma na Kalniku u 8:30 sati.
– S obzirom da na predstojeći pohod, prošlu nedjelju sam krenuo obnoviti stazu 27 za povratak. Morao sam nešto mijenjati trasu, ali ne bitno. Ona je dužine manje od 6 kilometara, istaknuo je Jembrek, koji prijave za pohod prima SMS-om na mobitel 095 845 8509 i e-poštom.

Ruta obuhvaća polazak planinarskom stazom 23 do lovačke kuće Vratno. Nastavak pohoda do partizanske bolnice Stupe treba markiranim putem 29b i 29c(većinom šumske ceste) oko pedesetak minuta hoda, te ukupno 140 minuta. U nastavku pohoda ide se uglavnom nemarkiranim šumskim putevima i cestama istočno do partizanske bolnice Gabrinovec te je za to potrebno oko 1 sat hoda (ukupno do 3:50 sati). Tu je predviđen objed iz ruksaka. Povratak planinarskom stazom 35 do kapelice Svete Barbare u Kalničkom Ljublju, te stazom 3 preko Pece do planinarskog doma na Kalniku. Taj dio traje oko 3 sata hoda. Moguća je podvarijanta za povratak – stazom 35, kod Mrđakovca skretanje lijevo južno stazom 27b (nije po Smandu) do potoka Kamešnica, zatim stazom 27 do planinarskog doma. Za to treba oko 2,5 sati hoda. Lakša varijanta predviđa okupljanje u Vratnu kod lovačke kuće do 10 sati, priključenje grupi koja dolazi iz planinarskog doma i dalje opisano kao gore navedeno. Povratak te grupe djelomićno istim putevima , cestom ili po dogovoru. Nakon povratka u Vratno moguć je uspon na vrh Škrinja na Kalničkoj gredi ili samo odlazak do planinarskog doma na Kalniku.

Vezano
1 komentar
  1. vladimir piše:

    pljosku vu žep
    ruksak na pleća
    kaj nas više ima
    to je veća sreća
    v.l.

Komentari su zatvoreni.