U sklopu 7. Pinklecfesta u subotu održan planinarski pohod ‘Put kleti potkalničkog kraja’

Foto: krizevci.hr, gss.hr

U subotu su se na Strossmayerovom trgu u Križevcima okupili planinari koji su u jutarnjim satima krenuli pješke prema Kalniku. Riječ je o planinarskom pohodu u organizaciji Planinarskog društva Kalnik „Put kleti potkalničkog kraja“, a koji se odvija u sklopu 7. Pinklecfesta.

Okupljene su na trgu pozdravili pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, predsjednik Povijesnog društva Križevci Ivan Peklić, predsjednik Planinarskog društva Kalnik Dario Banić, zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević i član Planinarskog društva „Kalnik“ Dražen Zemun.

Pinklecfest je trodnevni kulturno avanturistički festival posvećen putovanjima koji organizira Udruga P.O.I.N.T. uz financijsku podršku Grada Križevaca. Osim planinarskog pohoda, u sklopu festivala su se u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ održala sljedeća predavanja:

Vlakom od Budimpešte do Rijeke i dalje parobrodom na jug (dr.sc. Tamara Štefanac), Dnevni migranti (Danijela Vučković Novosel i Lutvo Mekić, snimatelj), Sejšeli – 50 nijansi tirkiza / a to je tek početak te vruće afričke priče (Vanja Vukić i Krešimir Sučević-Međeral), O ljubavi i kavi u Etiopiji (Darko Jeras).

Trasa pohoda vodila je kroz grad Križevce, šume, livade, polja i vinograde, a iznosila je oko 17 kilometara. Odmor uz zakusku bio je kod sela Piškovec, a krajnji cilj dolazak do Planinarskog doma na Kalniku.
Lijepo i sunčano jesensko vrijeme izmamilo je oko stotinjak planinara i ljubitelja ovog pohoda.
O njihovoj sigurnosti brinuli su članovi HGSS Stanice Koprivnica, njih desetak. Pohod je prošao uz jednu lakšu intervenciju.

HGSS Stanica Koprivnica

Vezano

Komentari su zatvoreni.