Križevačka Hedona ponosni dobitnik prestižne nagrade Razvojne banke Vijeća Europe, stiže i lijepa novčana nagrada

Sjajne vijesti stigle su nam iz Hedone. Kako je potvrđeno na službenom Facebooku ove križevačke čokolaterije, Hedona je ponosni dobitnik prestižne nagrade Razvojne banke Vijeća Europe, za socijalnu koheziju na inovativan i učinkovit način

Nagrada Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) za socijalnu koheziju godišnji je natječaj za prepoznavanje projekta koji se bavi gorućim socijalnim pitanjima u jednoj od 42 zemlje članice CEB-a. U 84 na natječaj prijavljena projekta procjenjivali su se kriteriji utjecaja, održivosti i inovativnosti /ponovljivosti. Između sedam projekata koji su ušli u uži izbor, izabran je poslovni model tvrtke Hedona iz Križevaca.

Tvrtka Hedona je društveno poduzeće sa statusom integrativne radionice, koje proizvodi čokoladne i slastičarske proizvode, a zapošljava uglavnom osobe s invaliditetom. Prepoznajući socijalno poduzetništvo kao način inovativnog pristupa postojećim socijalnim problemima, tvrtka doprinosi suzbijanju siromaštva i povećanju kvalitete života osoba s invaliditetom. Podrška integraciji osoba s invaliditetom u Hedoninu slučaju rezultira opipljivim socijalnim učinkom, a inicijativa je provodljiva i u drugim europskim zemljama.

„Pomoć integriranju najugroženijih građana jedan je od tri strateška prioriteta CEB-a, čime je pobjednički projekt u potpunosti u skladu s načelima CEB-a ”, rekla je Snežana Samardžić-Marković, predsjednica žirija, generalna direktorica za demokraciju pri Vijeću Europe.

Hedona d.o.o. dobit će nagradu od 25 000 eura za značajan doprinos društvenoj koheziji na inovativan i učinkovit način. Zbog pandemije COVID-19, dodjela nagrada se odgađa i održat će se 27. studenog u Strasbourgu.

Direktorica Hedone, Alemka Lončar zahvalila se na ovom iznimnom priznanju, kao i nagradi koja će pridonijeti novim zapošljavanjima, poboljšanju društvenog statusa i kvalitete života osoba koje nemaju, ili imaju smanjene mogućnosti zaposlenja na otvorenom tržištu rada.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.