Turneja radosti Sportskih igara mladih sutra stiže u Križevce

U nastavku sezone Plazma Sportskih igara mladih Koprivničko- križevačka županija ugostit će velike Turneje radosti. Veliko sportsko-edukativno događanje održalo se jučer u Đurđevcu na Trgu sv. Jurja. Uz natjecanja u atletici i graničaru, Đurđevac je ugostio i regionalni HEP turnir u rukometu, županijski turnir u šahu, te Coca- Cola Cup kvalifikacijski turnir u nogometu.

Natjecanje se nastavlja sutra. Gradski atletski stadion u Križevcima će u ponedjeljak u 12 sati u sklopu Turneje radosti ugostit najbolje atletičare koji će se boriti za plasman na državnu završnicu u Savudriji.

Programi započinju zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti predstavnici gradova i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Događanja će biti organizirana u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH uz obaveznu dezinfekciju i registraciju.  Sve okupljene čeka okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske. Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom, te sprječavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt” Youth Sports Fair Chance”. Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu. Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran  je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije te je ukupna vrijednost projekta 365.525 eura.

Do današnjeg su se dana Igre razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Europi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 24 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.