Projekt vrijedan devet milijuna kuna: Županija, PORA, CZSS i Udruga HERA prijavili projekt sigurne kuće

U okviru projekta „UZ PORU PO POTPORU“, PORA Regionalna razvojna agencija u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom kao nositeljem projekta i Udrugom „HERA“ Križevci te Centrom za socijalnu skrb Križevci kao projektnim partnerima, prijavila je projekt „NOVI POČETAK“ ukupne vrijednosti 8.998.800 kuna kojim će se osigurati sustav podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji, ojačati kapaciteta stručnjaka koji rade s njima te podići svijesti javnosti o pravima žena žrtava nasilja i nasilja u obitelji.

Projektom će se osigurati adekvatni prostorni kapaciteti za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji kao i programi usmjereni na poboljšanje njihovih kompetencija s ciljem lakšeg zapošljavanja te jačanje samopouzdanja i motivacije. Ciljane skupine u projektu su stručnjaci koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji za organiziranje i pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga na području Koprivničko-križevačke županije. Tijekom provedbe projekta pripadnici ciljane skupine sudjelovat će na raznim edukacijama, radionicama i programima kako bi usavršili svoja stručna znanja te osigurali kvalitetan sustav podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji.

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije nastavlja pružati stručnu pomoć svim javnopravnim tijelima s područja KKŽ u pripremi i provedbi EU projekata među kojima je i ovaj projekt financiran iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., „Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji“.

Provedba projektnih aktivnosti trajat će 30 mjeseci.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.