Predstavljanje crteža na temu Marcela Kiepacha na vrtuljku Nemčićevog trga (FOTO)

Na Nemčićevom trgu su jučer predstavljeni crteži postavljeni u vrtuljak Marcela Kiepacha koji su školama i vrtićima predani na bojanje tijekom obilježavanja Dana Marcela Kiepacha. Predstavljanju crteža nazočili su uz gradonačelnika, njegov zamjenik Danijel Šaško i pročelnik UO za odgoj, obrazovanje,kulturu, sport, socijalnu skrb nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel kao i ravnatelji te nastavnici škola i vrtića zajedno sa učenicima i vrtićancima koji su bojali crteže.

Ovom prilikom je Fran Tukša, učenik 3. razreda područne škole Gregurovec, pročitao svoj novinarski rad „Križevačko „umno čudovište“ i ja“ predstavljen na Lidranu u ožujku 2020. te predložen za državnu smotru.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Mario Rajn i istaknuo zadovoljstvo što je jedna od gradskih znamenitosti bitno unaprijeđena, ponajviše iz sigurnosnih razloga. Crteži koji čine novi element vrtuljka predstavljaju Marcela Kiepacha i njegove najznačajnije izume, a bojali su ih učenici OŠ Ljudevita Modeca i OŠ „Vladimir Nazor“, Centra za odgoj i obrazovanje Križevci te djeca iz vrtića s područja Križevaca.

Nakon obraćanja, gradonačelnik je zajedno sa učenicima i vrtićancima povukao platno s vrtuljka, nakon čega su predstavnici vrtića i škola predstavili što se nalazi na njihovom crtežu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.