Drugu godinu zaredom Križevcima „petica“ za proračunsku transparentnost

Institut za javne financije ponovno je dodijelio najvišu moguću ocjenu Gradu Križevcima za transparentnost proračuna. Na javnom predstavljanju rezultata najnovijeg ciklusa istraživanja proračunske transparentnosti svih županija, gradova i općina istaknuto je kako je čiste „petice“ ove godine dobilo 109 gradova, a među kojima su i Križevci što je samo potvrda odgovornog upravljanja i proračunske transparentnosti.

Transparentnost proračuna je jedan od najvažnijih pokazatelja kvalitete rada grada s obzirom da podrazumijeva potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu te na taj način omogućuje kontrolu trošenja i prikupljanja javnog novca.

Proračunskim sredstvima upravljamo odgovorno, svjesni da je to novac vas, građanki i građana Križevaca. Svaki projekt plaćen iz proračuna grada plaćate vi, to je vaš novac i zbog toga osjećamo još veću odgovornost da vašim novcem upravljamo transparentno. Tako ćemo nastaviti i dalje, naveo je gradonačelnik Križevaca Mario Rajn u svojoj objavi na Facebooku.

Važno je spomenuti kako će transparentnost djelovanja Grada Križevaca od sljedeće godine biti podignuta na novu razinu otvaranjem proračuna, a što će našim građanima omogućiti uvid u svaku isplatu koju grad ima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.