Dvije tvrtke stižu u gospodarsku zonu Gornji Čret, otvaraju se 22 radna mjesta

Jučer smo objavili kako će se na nadolazećoj 25. sjednici Gradskog vijeća raspravljati samo o jednoj točki dnevnog reda – Donošenju Odluke o osnivanju prava građenja na području Gospodarske zone Gornji Čret u korist tvrtke Autoelektrike Podolski j.d.o.o. i u korist tvrtke Contumax d.o.o., a evo i o čemu se detaljnije radi.

Što se Autoelektrike Podolski tiče, pravo građenja osniva se na rok od 25 godina radi izgradnje servisno-prodajnog kompleksa za popravak i održavanje motornih vozila. Investicija će biti realizirana u dvije faze. Prva faza je izgradnja servisnog centra s tri radne dizalice za osobna i gospodarska vozila u kojima će se pružati autoelektričarske, automehaničarske i elektroničarske usluge te popratne prostorije (sanitarni čvor, čajna kuhinja, ured i skladište). Početak izgradnje planiran je za rujan 2020. godine te su za prvu fazu predviđena ulaganja u iznosu od 375.000,00 kn.

Druga faza ulaganja obuhvaća izgradnju servisne hale za prihvat teretnih vozila te skladišta i prodajnog prostora za specijaliziranu trgovinu autoelektrike. Izgradnja druge faze planirana je za svibanj 2022. godine, a predviđena ulaganja su u iznosu od 600.000,00 kn. Završetak investicijskog ciklusa je planiran za rujan 2020. godine. Dugoročnim planom procijenjena je potreba za ukupno sedam zaposlenika kako bi se uspostavilo nesmetano poslovanje nakon druge faze investicijskog ulaganja.

Pravo građenja na 25 godina dobit će i tvrtka Contumax d.o.o., uz naknadu za osnivanje prava građenja u iznosu 0,25 kn/m2 mjesečno za ukupnu površinu čestice, na koji iznos će se obračunati Porez na dodanu vrijednost, što sveukupno mjesečno iznosi 16.784,25 kn bez PDV-a. Pravo građenja osniva se sa svrhom izgradnje bioplinskog postrojenja i sustava za kompostiranje. Planirana ulaganja u sljedeće 3 godine u bioplinsko postrojenje i kompostanu su oko 10.000.000,00 eura te zapošljavanje 15 djelatnika visoke i srednje stručne spreme, a početak gradnje planira se u travnju 2021. godine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.