Velika izožba o nekadašnjem gigantu: „Od cehova do Čelika i nakon: Kako se kalio Čelik“

Putem javne Facebook grupe “Od cehova do Čelika i nakon” pokreće se akcija sakupljanja građe i informacija povezane s Tvornicom Čelik i koje bi željeli izložiti na izložbi koja će se održati od 6.11. do 12.12.2020. godine u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci.

Iz Gradskog muzeja pozivaju se sugrađani, radnici bivše Tvornice Čelik Križevci i njihova djeca, unučad, praunučad, prijatelji, ljubitelji povijesti, sakupljači predmeta vezanih uz Čelik te svi zainteresirani za temu da se uključite i podijele svoje predmete, informacije, emocije… na Facebook grupi za korisnike Facebooka: https://www.facebook.com/groups/537059980572632/?__tn__=HH-R  ili na email: gradskimuzejkrizevci@gmail.com .

Projekt radnog naziva “Od cehova do Čelika i nakon: Kako se kalio Čelik” osmišljen je kao multidisciplinarni program koji okuplja Križevčanke i Križevčane, radnike bivše tvornice Čelik Križevci, stručnjake iz različitih socijalnih, gospodarskih, umjetničkih, kulturnih i društvenih područja koji će putem tribina, radionica, okruglih stolova, umjetničkim intervencijama otvoriti pitanja i dati odgovore na razloge “uspona i pada” jednog od najmoćnijeg industrijskog diva svog vremena. 2020. godine obilježava se šezdeset godina od osnutka Čelika i trideset godina od raspada, pa je upravo ova godina na neki način dupla obljetnica vezana za Čelik.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.