Prosvjed podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi i u Križevcima

Poziv_prosvjed_Hrvatska_moze_bolje_KrizevciNakon što su članice i članovi Ekspertne radne skupine Cjelovite kurikularne reforme predvođeni dr.sc. Borisom Jokićem na konferenciji za novinare održanoj 25. svibnja 2016. godine podnijeli ostavke i zatražili razrješenje od strane ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof.dr.sc. Predraga Šustara, brojni građani i organizacije civilnog društva najavili su prosvjed podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi, koji će se održati u srijedu 1. lipnja 2016. godine na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića s početkom u 18 sati.
– U zemlji u kojoj se ni oko čega ne možemo dogovoriti, neka obrazovanje bude mjesto gdje će Hrvatska pokazati jedinstvo!, jedna je od snažnih poruka koje upućuju organizatori okupljeni u inicijativu Hrvatska može bolje.

Mario_Rajn_predsjednik_udruge_POINTUz Zagreb, prosvjedi podrške na isti dan, u isto vrijeme već su najavljeni u deset gradova Hrvatske, među kojima su i Križevci. Tu su još Rijeka, Dubrovnik, Osijek, Split, Korčula, Pula, Poreč, Slavonski Brod i Zadar. Građani također mogu potpisati online peticiju koja je do sada prikupila gotovo trideset tisuća potpisa. Križevački prosvjed podrške će se održati također u srijedu 1. lipnja, u Ulici Antuna Gustava Matoša, a organizator je križevačka udruga P.O.I.N.T.
– Kao udruga koja se preko jednog desetljeća bavi promicanjem obrazovanja jednostavno smo morali reagirati jer su dobro obrazovanje, stručnost i ljudski resursi važni za budućnost naše zemlje, istaknuo je predsjednik P.O.I.N.T.-a Mario Rajn.

ea457adccaa9e569cff05de9b4f3b04d_XL_Hrvatski_domCilj prosvjeda je podržati cjelovitu kurikularnu reformu koju vodi dr.sc. Jokić i tim stručnjakinja i stručnjaka, temeljenu na znanstvenim činjenicama. Želja je inicijatora osigurati djeci odrastanje u modernom, kvalitetno osmišljenom obrazovnom sustavu koji će im dati konkurentna znanja i vještine za život u 21. stoljeću.
– Stoga pozivamo roditelje, učenice i učenike, profesorice i profesore, učiteljice i učitelje, odgajateljice i odgajatelje, ravnateljice i ravnatelje, studentice i studente te ostale prosvjetne radnike i građane da nam se pridruže na prosvjedu podrške, uputio je poziv Rajn, koji je i sam nekoliko godina radnog staža proveo u prosvjeti.

IMG_5772_info_paket_vodic_maturanti_Sajam_studija_Mario_Rajn_POINTPrema ocjeni organizatora središnjeg prosvjeda u Zagrebu, došlo je do pokušaja političkog preuzimanja stručnog procesa kurikularne reforme, a Vlada je pokazala da nije sposobna provoditi reforme, dok vladajuća saborska većina političkim pritiscima dodatno opstruira i ono što entuzijastični stručnjaci pokušavaju napraviti.
– Hrvatska zaslužuje, mora i može bolje! Izađimo na trg i pružimo podršku stručnom, objektivnom i neovisnom!, poručio je Rajn pozvavši još jednom sugrađane da im se pridruže na prosvjedu podrške u srijedu predvečer na lokaciji ispred Glazbene škole Alberta Štrige Križevci.

Poziv_prosvjed_Hrvatska_moze_bolje_Krizevci_plakat

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.