Završeni radovi na energetskoj obnovi zgrade Dječjeg vrtića Križevci vrijedni gotovo pet milijuna kuna

Povodom završetka radova na energetskoj obnovi zgrade Dječjeg vrtića Križevci, novouređenu zgradu vrtića obišli su jučer gradonačelnik Mario Rajn i pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović.

Investitor na ovom projektu bio je Grad Križevci kao osnivač Dječjeg vrtića Križevci i kao vlasnik zgrade, a izvođač radova bila je tvrtka Radnik d.d. iz Križevaca. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 4,8 milijuna kuna, od čega je 2.1 milijuna kuna sufinancirano iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i 981 tisuća kuna iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, dok je preostali iznos financiran je iz Proračuna grada Križevaca.

Tijekom energetske obnove obnovljena je kompletna vanjska ovojnica zgrade koja uključuje obnovu fasade, izvedbu sustava toplinske izolacije stropova i zidova prema tavanu, sustav toplinske izolacije i kompletna obnova ravnog krova, zamijenjena je energetski neučinkovita vanjska stolarija novom ALU i PVC stolarijom, zamijenjen je postojeći sustav grijanja i ugrađeni su termostatski radijatorski ventili, i modernizirana je energetski neučinkovita rasvjeta.

Energetskom obnovom zgrade osigurani su bolji uvjeti rada osoblju vrtića, ali i financijske uštede u vidu smanjenja potrošnje energije.

Vezano

Komentari su zatvoreni.