Predstavljeni rezultati Hackathona “Grad za mlade – Križevci 2030”

Savjet mladih grada Križevaca je u prostorijama Male vijećnice danas održao konferenciju za medije na kojoj su prisutni predsjednik Savjeta mladih Antonio Sirovec, njegova zamjenica Irma Vargić, gradonačelnik Mario Rajn i Erica Svetec iz Zelene energetske zadruge. Tema ove konferencije bio je Hackathon “Grad za mlade – Križevci 2030” koji je okupio mlade Križevčane kako bi pomogli u osmišljavanju strategije grada do 2030. godine, a bilo je govora i o prvoj godini rada Savjeta mladih. 

Na Hackathonu je sudjelovalo dvadesetak mladih Križevčana koji su bili formirani u četiri tima te su kroz razne alate vizualizirali kako će grad izgledati za deset godina, te koje akcije i promjene su potrebne da bi se njihova vizija ostvarila. Također su se referirali i na postojeće stanje u gradu, te promjene koje žele vidjeti i sami ostvariti. Događaj je održan u organizaciji Savjeta mladih Grada Križevaca, Zelene energetske zadruge te Križevačkog Laboratorija Inovacija za Klimu, uz podršku Grada Križevaca i EIT Climate-KIC. 

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo provedenim aktivnostima gradskog Savjeta mladih i najavio da će Grad pružiti podršku u pripremi nadolazećih projekata koje će Savjet mladih provoditi, ali očekuje i da će se i mladi uključe. 

Vezano

Komentari su zatvoreni.